16 Ağustos 2017 13:41

Real işçileri kıdem tazminatlarının ödenmesini istedi

Kıdem tazminatları ödenmeden başka bir şirkete devredilen Real Hipermarketler Zinciri A.Ş. işçileri taleplerinin karşılanmasını istedi. 

Paylaş

Real Hipermarketler Zinciri A.Ş’nin 2014 Haziran ayında işçilere sorulmadan hakları ile birlikte Beğendik Marketler Grubu’na devredilmesi üzerine bin 700 işçi kıdem tazminatlarını alamadı. Haklarını alamayan işçiler, Metro Gross Market önünde bir araya gelerek yaşanan haksızlığı yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. 

Yeni Sahra Metro Durağı’nda bir araya gelen işçiler, "Haklarımızı gasp ettirmeyeceğiz” pankartı açarak sık sık "Kayyum dediler hakkımızı yediler", "Direne direne kazanacağız", "Sarı sendika istemiyoruz", "İşçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganları attı. Yürüyüşe geçen işçiler, "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır", ve "Haksızlık karşısında susarsanız hakkınız ile birlikte şerefinize de kaybedersiniz" dövizleri taşıdı. Koz yatağı metro durağı önüne kadar yürüyen işçilerin protestosuna Halkların Demokratik Partisi (HDP) MYK üyesi Musa Piroğlu ve DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası da destek verdi.

İŞÇİLER HAKLARINI TALEP ETTİ

İşçiler adına konuşan Ahmet Fazıl Şahin, Real Hipermarketler Zinciri’nin iflasının nasıl gerçekleştiğini anlattı. 2 aydır iş akitleri feshedilen işçilerin hiçbir alacağının verilmediğini söyleyen Şahin, bin 700 işçinin haklarının derhal verilmesini talep etti. 2006 yılından bu yana örgütlü oldukları Türk-İş'e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası’nın da bu süreçte kendilerini yalnız bıraktığını savunan Şahin, "Arkadaşlarımıza kendisinin örgütlü olduğu diğer marketlerde iş teklifinde bulunarak mücadeleden uzaklaştırmaya çalıştırmak istediler" dedi.

Eylem atılan sloganlarla son buldu. (DİHABER)


 

ÖNCEKİ HABER

Rize'de dereler taştı, sel sularına kapılan 1 kişi kayıp

SONRAKİ HABER

BES, OHAL Komisyonunu protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...