16 Ağustos 2017 12:00

Ücreti verilmedi, kirayı da ödeyemeyince intihara kalkıştı

3 aydır ücreti ödenmeyen Avcılar Belediyesi işçisi bunalıma girdi. İcraların ardından kirayı da ödeyemeyince intihara kalkıştı.

Paylaş

Vedat YALVAÇ
İstanbul

 

3 aydır ücretlerin verilmediği CHP’li Avcılar Belediyesi çalışanı Özgür isimli işçi, geçim sıkıntısına dayanamayarak intihar girişiminde bulundu. 4 çocuğuyla 750 lira kira ödediği evde yaşayan işçi; 8 icra dosyasının gelmesi, elektrik ve doğalgazın borç nedeniyle kapanmasının ardından ev sahibiyle yaşadığı tartışma nedeniyle intihara kalkıştı.
 
“Çocuklarla yemek yemek için şantiyeden eve gitmiştim. Ev sahibi ile biraz tartıştık. Herhalde onun birikimi buraya yansıdı. Yaşananları inanın ben de hatırlamıyorum. Arkadaşlarım anlattı” diyen işçi şöyle devam etti: “Bu birikmişliğin geldiği son noktaydı diye düşünüyorum. Bilerek ve isteyerek yapılmış bir şey değil zaten. Zaten hatırlamıyorum da ne olduğunu. 3 yıldır eşimden ayrı 4 çocuğumla birlikte yaşıyorum. Yaşları küçük 4 tane çocuğum var. Son zamanlarda bir çadır direnişimiz vardı biliryorsunuz. Orada birikmiş sorunlar vardı. Tam toparlanmaya çalışırken son 3-4 aydır burada çektiğimiz sıkıntılar. 2-3 aylık ev kirasını birikmesi, 8 icra dosyasının üst üste gelmesi. Elektrik, doğalgaz kesik. Tüm bunları düşüne düşüne artık patlama noktasına geldim.”

 

‘GEÇİNEBİLMEK İÇİN EK İŞ YAPIYORUM’

 

Geçinebilmek için sağdan soldan borç almanın yanı sıra ek iş yaptığını anlatan işçi, “Ben gece vardiyasında çalışıyorum. Gündüzleri de bir fabrikanın servis şoförlüğü yapıyorum” diye konuştu. Ek iş yapmasına rağmen geçinemediğini söyleyen işçi şöyle konuştu: “750 lira kira ödüyorum. Bu yıl en küçük çocuğum da okula başlıyor. Ev sahibine de hak vermiyor değilim. Herkesin kendine göre bütçesi, geçim derdi var. Benim maaş alıp almadığım elbette ev sahibini bağlamaz ama ben de stres yaratıyor ister istemez.”

 

‘TESELLİ İLE OLMUYOR’

 

İntihar girişiminin ardından özel bir hastaneye götürülen ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edilen işçi, bugün çalışmaya devam etti. Avcılar Belediyesi Fen İşleri Müdürünün kendisini hastanede ziyaret ederek “Her şey yoluna girecek” dediğini aktaran işçi, “Ama böyle bir teselli ile de olmuyor yani. Ev sahibi bugün yine arayıp kirasını istedi” dedi. Belediyeden bir beklenti ile böyle bir şey yapmadığını vurgulayan işçi, tüm işçilerin birikmiş ücretlerinin ödenmesini istedi.

 

{{327384}}

ÖNCEKİ HABER

'İşimizi geri istiyoruz' eylemine polis yine müdahale etti

SONRAKİ HABER

Elektrik akımına kapılan inşaat kalıp ustası öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...