16 Ağustos 2017 11:39

Yiğiter olayında, ÖSYM'nin yetkileri mi gasp edildi?

CHP’li Sezgin Tanrıkulu KHK ile ihraç edilen Dr. Cenk Yiğiter'in Ankara Üniversitesi’ne kaydının engellenmesini Meclis gündemine taşıdı

Paylaş

Ankara Üniversi'tesinden ihraç edildikten sonra üniversitede eğitim hakkı da engellenen Dr. Cenk Yiğiter'i Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Kazanılan fakülteye kaydın yönetmelik ile engellenmesi, ÖSYM’nin görev ve yetkilerine yasadışı bir müdahale anlamı taşımakta mıdır?​” diye sordu. 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Üniversitesi (AÜ) tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle, eğitim hakkı engellenen Dr. Cenk Yiğiter'i Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Tanrıkulu,  A.Ü. yönetminin yönetmelik değişikliğini alelacele yaptığının altını çizerek, “Okulların tatil olduğu ve kurul üyelerinin belki çoğunun Ankara dışında olduğu yaz döneminde acil biçimde kurul toplayarak yönetmelik değişikliği yapmanın makul izahı var mıdır ve karardan üyelerin haberi olmadığı iddiası doğru mudur?​” sorularına yanıt istedi. Yönetmelik değişikliğiyle ÖSYM'nin yetkilerinin gasp edildiğini ifade eden Tanrıkulu, “Kazanılan fakülteye kaydın yönetmelik ile engellenmesi, ÖSYM’nin görev ve yetkilerine yasadışı bir müdahale anlamı taşımakta mıdır?​” diye sordu. 

MOBBİNG İDDİALARI

Tanrıkulu, yasayla düzenlenecek bir konunun nasıl yönetmelikle düzenlediğini merak ederek, “Ankara Üniversitesi Rektörünün yasayla düzenlenmesi gereken bir konuya, yönetmelik değişikliği ile müdahale etmesi genel olarak hukukun özel olarak da anayasal sistemin gereklerinin farkında olmaması ile mi açıklanmaktadır?​” sorusuna yanıt istedi.  Üniversite yönetiminin akademisyenlere mobbing uyguladığı iddialarının da aydınlığa kavuşturulmasını isteyen Tanrıkulu, “Pek çok kişiyi soruşturmalar yoluyla mobbinge ve KHK’lar aracılığıyla görevden ihraca maruz bırakan Ankara Üniversitesi Rektörünün, Dr. Cenk Yiğiter özelinde, muhalif görülen üye ve görevlilerine bir baskı uyguladığı bilinmektedir. Bu konuda, bir Rektörün, esas görevleri haricinde mevcut Hükümetle uyumlu davranması hangi bağımsız ve demokratik yönetim anlayışı ile açıklanmaktadır?​” dedi. (Ankara/ EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Pati Birliği sokak köpekleri için yola çıkıyor

SONRAKİ HABER

Zeynep Altıok: Yeni nükleer facialar olabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...