16 Ağustos 2017 08:19

CHP, Eren Bülbül için araştırma talebinde bulundu

CHP, Maçka'da operasyona götürülen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün yaşamını yitirmesiyle ilgili Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na başvurdu.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na başvurarak, 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün operasyona götürülerek yaşamını yitirmesiyle ilgili araştırma yapılmasını istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün yaşamını yitirmesiyle ilgili araştırma yapılması için Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na başvurdu. Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lilerin yerini göstermeye götürülen 15 yaşındaki Eren Bülbül açılan ateş sonucu yaşamını yitirmişti. Günler sonra konuşan muhtar komutanın kendisinden PKK'lilerin yerini göstermesi için 2 kişi istediğini ancak kimsenin cesaret edemediğini söylemişti. 

Araştırma talebinde bulunan CHP milletvekilleri 15 yaşındaki bir çocuğun olay mahalline götürülmesi, ihmallerin ve gerekli tedbirlerin alınmamasının araştırılmasını, olay yerinde incelemelerin yapılmasını istediler. (Ankara/EVRENSEL)

{{329520}}
 

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş Genel Başkanı: Taşerona kadro sözünün takipçisiyiz  

SONRAKİ HABER

İzmir'deki Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin ikinci günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...