16 Ağustos 2017 08:12

Türk-İş Genel Başkanı: Taşerona kadro sözünün takipçisiyiz  

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve beraberindeki heyet, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni (İGC) ziyaret etti. 

Paylaş

Ziyarete Atalay ile birlikte Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı,Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, TGS İzmir Şube Başkanı Halil Hüner ve Demiryol-İş İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüzde katıldı.
 
Atalay ziyarette İGC Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyeleri ile CHP İzmir Milletvekili ve İGC Onursal Başkanı Atilla Sertel’le görüştü.
 
İGC Başkanı Misket Dikmen ziyarette, ülkede işsizliğin en yaygın olduğu sektörlerden birinin basın olduğunu belirterek, sektördeki işsizliği azaltmak ve emeğin sesini daha geniş kesimlere ulaştırmak için sendikaların yapacakları toplu iş sözleşmelerine her işçiye bir gazete alınması yönünde bir madde eklenmesinin çok önemli olacağını düşündüklerini dile getirdi.
 
Türk-İşGenel Başkanı Ergün Atalay da, Dikmen'in önerisine destek vererek Türk-İş'e bağlı tüm sendikaların genel başkanlarına yerel gazete alma çağrısı yaptı. Atalay, “Yerel gazeteler çalışma hayatına ve demokrasiye önemli katkılarda bulunuyorlar. Tüm genel başkanlarımıza yerel gazetelerin alınması yönünde çağrı yapıyorum. Alırlarsa demokrasiye, gazetelere ve çalışma hayatına önemli katkılarda bulunacaklar. Ayrıca bizim sıkıntılarımızı da dile getiriyorlar” diye konuştu. Atalay, ülkenin her yanında Türk-İş'e bağlı misafirhanelerden tüm gazetecilerin yararlanabileceğini de açıkladı.

 

SENDİKALARA GAZETE ALMA ÇAĞRISI

 

Ardından Cemiyet’te düzenlenen basın toplantısında konuşan Atalay, Türk-İş olarak birinci gündem maddelerinin taşeron ve geçici işçi sorunu olduğunu belirterek, hükümetin gelecek Haziran ayına kadar verdiği sözleri tutması gerektiğini kaydetti.
 
Atalay, taşeron işçilikle ilgili 10 yıldır çalışma yürüttüklerini belirterek, “Yol İş Sendikamız sadece mahkemelerle ilgili 20 milyon lira harcadı. Her ilde toplantı yapıyoruz. Miting yaptık. Devlet, 'taşeron işçileri kadroya geçireceğim' diye söz verdi. Bir an önce verdikleri sözü yerine getirmeliler. Gelecek Haziran’a kadar hükümet taşeron ve geçici işçilerle ilgili verdiği sözü tutmalı. Bunu neticelendirene kadar gündeme getirmeye devam edeceğiz” dedi.
Kıdem tazminatıyla ilgili değişikliğin her yıl iki üç kez gündeme getirildiğini de anlatan Atalay, şöyle konuştu:

 

“Kıdem tazminatıyla ilgili Türk-İş bir duruş sergiledi. 'Geriye nokta kadar gidiş olursa bütün sendikaların burada oturmasının anlamı yok' dedik. Kıdem tazminatı denildiği zaman 15 milyonu ilgilendiriyor. Bunları bir daha gündeme getireceklerini düşünmüyorum. Çocuk işçiler ve kadınlarla ilgili çalışıyoruz. Uyuşturucu ilkokula kadar girdi. Onunla ilgili 'ne yapabiliriz, nasıl önleriz?' diye çalışıyoruz. OHAL'de grev ertelemeleri de bize zarar veriyor. Bunu yaparken sendikaları ve sivil toplumu sıkıntıyı sokmamak gerekiyor. Ayrıca tarımda, Karayolları, Çaykur, orman alanlarında geçici işçi sorunumuz var. 23 yıllık geçici işçiler var. Dünyanın hiçbir yerinde 23 yıllık geçici işçi olmaz.”
 
CHP İzmir Milletvekili ve İGC Onursal Başkanı Atilla Sertel de, ziyaretin büyük bir anlamı olduğunu vurgulayarak, gazetecilere olan desteğinden ötürü Atalay'a ve örgütüne teşekkür etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Silifke'de koy kiralandı, haremlik-selamlık plaj geliyor

SONRAKİ HABER

CHP, Eren Bülbül için araştırma talebinde bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...