16 Ağustos 2017 07:54

Ahmet Yıldırım: Polis Demirtaş hakkında nasıl hüküm veriyor?

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, polisin bir ifadede Demirtaş'tan 'terörist' diye bahsetmesini Başbakan Yıldırım'a sordu.

Paylaş

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, polisin bir ifade sırasında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan “terörist” olarak bahsetmesini Başbakan Binali Yıldırım'a sordu. Yıldırım, “Kolluk kuvvetleri bir parti lideri hakkında nasıl hüküm verebiliyor?​” dedi. 

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Hatay Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki bir ifade işlemi sırasında görevli polis memurunun HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için "terörist" ifadesini kullanmasını Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Ahmet Yıldırım, 6 milyon seçmeni temsil eden ve Meclis'in üçüncü büyük partisinin eş genel başkanı hakkında böylesi bir ifadenin kullanılmasının polisin, hukuk değil siyasi iradenin açıklamalarıyla hareket ettiğini ortaya koyduğunu ifade etti. Bu olayda ulusal ve uluslararası hukuktaki masumiyet karinesinin açıkça ihlal edildiğini belirten Yıldırım, “Hatay Terörle Şube Müdürlüğü Siyasi bir lideri övmek gibi bir suç üretmiştir” dedi. 

Kolluk kuvvetlerinin bir parti lideri hakkında nasıl hüküm verebildiğini soran Yıldırım, “AKP lideri Erdoğan, G20 toplantısının ardından basının sorularını cevaplarken Demirtaş için kullandığı “terörist” ifadesini kullanmıştı. Kolluk, hukuka değil bir siyasi parti liderinin açıklamalarına dayanarak mı bu soruyu sormaktadır?​” dedi. Yıldırım, Başbakan'a “Hukuka açıkça aykırı olan böylesi bir soruyu yönelten Hatay Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görev yapan sorumlular hakkında masumiyet karinesini ihlal etme, halk iradesine saygısızlık, hakaret, görevi kötüye kullanma ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs nedeniyle herhangi bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?​” sorusunu yöneltti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji'den 3 il için kuvvetli yağış uyarısı 

SONRAKİ HABER

LeBron James’ten Trump’a sert eleştiri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa