20 Temmuz 2012 13:36

Cegerxwîn’e yasak!

Kayapınar Belediyesi Cegerxwin Gençlik ve Kültür Merkezinin ismi Türkçe olmadığı gerekçesiyle, 1. İdare Mahkemesi ‘Cegerxwîn’ isminin yasaklanmasına hükmetti.Kayapınar Kaymakamlığının, Belediye Meclisinin aldığı kararı iptal için İdare Mahkemesine açtığı davada, mahkeme ‘Cegerxwin’ ismin

Cegerxwîn’e yasak!
Paylaş

Kayapınar Kaymakamlığının, Belediye Meclisinin aldığı kararı iptal için İdare Mahkemesine açtığı davada, mahkeme ‘Cegerxwin’ isminin Türk Dil Kurumu sözlüğünde bulunmadığını ve yabancı dil kurallarına göre teşkil edildiğini savunarak, ‘Cegerxwîn’ isminin yasaklanmasına hükmetti. Mahkeme aynı şekilde 19 parka verilen ve çoğu Kürtçe isimlerin de iptalini kararlaştırdı.

33 KURŞUN DA YASAK!

1. İdare Mahkemesinin yasaklama kararının ardından belediye avukatları Danıştaya başvurdu. Avukatlar ayrıca, yine Kayapınar Kaymakamlığının şikayeti üzerine mahkemece yasaklanan Zembilfroş Park, 33 Kurşun Parkı, Derwêşê Ewdi Parkı, Nefel Parkı, Daraşin Parkı, Bêzar Parkı, Ciwan Parkı, Sosin Parkı, Jiyanan Azad Parkı, Aşîtî Parkı, Yek Gûlan Parkı, Beybun Parkı, Şilan Parkı, Roşna Parkı, Rojbîn Parkı, Rojda Parkı, Berfîn Parkı ve Roşan Parkı gibi isimler için de Danıştaya başvurarak, mahkeme kararına itiraz etti. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Öcalan’a Özgürlük Platformu gazetecilerle bir araya geliyor

SONRAKİ HABER

Bürokratlaşmış sendikacılıkla nereye kadar?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...