16 Ağustos 2017 00:10

Coca Cola’ya 23 milyonluk vergi kıyağı

Erdoğan’ın  geçtiğimiz günlerde fabrikasını açtığı Coca Cola firmasına yatırım karşılığında 23 milyonluk vergi kıyağı yapıldığı ortaya çıktı. 

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Isparta’da yeni fabrikasını açtığı Coca Cola firmasına yaptığı yatırımlar karşılığında 23 milyonluk vergi kıyağı yapıldığı ortaya çıktı. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Coca Cola firmasının Isparta’daki yeni fabrikasını açtı. Erdoğan’ın bu fabrikanın açılışını yapması çeşitli kesimlerden tepki topladı. Tepkilere karşı Coca Cola fabrikasının açılışı “Meyve suyu fabrikası diye duyuruldu. Ancak Coca Cola’ya yapılan vergi indirimleri desteğin sadece açılışla kalmadığını ortaya koyuyor. Firmanın Türkiye’deki büyümesini sürdürdüğü ve yaptığı yatırımlar kaşılığında vergi kıyağı aldığı finansal tablolarından anlaşılıyor. Firmanın Kamuyu Aydınlatma Platformuna bildirdiği 6 aylık finansal raporuna göre  30 Haziran 2017 tarihine kadar Bursa, Elazığ, Köyceğiz, Çorlu, Ankara, Mersin, İzmir ve Mahmudiye üretim hatları için yatırım teşvik belgesi kapsamında 128 milyon 645 bin liralık yatırım yaptı. Bu yatırımlar karşılığında teşvik belgesi aldı ve böylece 23 milyon 287 bin liralık vergi avantajı sağladı. Bu avantajın 2 milyon 107 bin liralık kısmını vergi indirimi olarak kullandı. Firmanın satışları da hız kesmeden devam etti. 1 Ocak- 1 Haziran 2017 tarihleri arasında yaptığı net kâr 176 milyon 450 bin lira oldu. Bu tarihler arasında satışları konsolide olarak yüzde 4.1 artışla 606 milyon kasa, Türkiye’deki satışları yüzde 2.8 artışla 300 milyon kasa oldu. Firma Pakistan ve Orta Asya’daki satışlarını yüzde 5.4 artırarak, 305 milyon kasa olarak gerçekleştirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Termo Teknik işçisi mücadeleye hazır

SONRAKİ HABER

Kırklareli cam işçileri: İşten atmaya karşı direnişe hazırız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...