15 Ağustos 2017 14:57

Anday’ın edebiyat yazıları kitap oldu

Melih Cevdet Anday’ın bir kısım dergilerde ve deneme kitaplarında yer alan edebiyat yazıları Suçumuz Edebiyat adlı kitapta toplandı.

Paylaş

Melih Cevdet Anday’ın bir kısım dergilerde ve deneme kitaplarında yer alan edebiyat yazılarının Yalçın Armağan tarafından bir araya getirildiği Suçumuz Edebiyat adlı çalışma, Everest Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Bu yazılar 1939-1996 yılları arasındaki uzun bir dönemi kapsıyor. Anday, tüm denemelerinde olduğu gibi meseleleri farklı biçimde ele alma alışkanlığıyla bir dönemin tartışmalarını, olaylarını, kitaplarını, yazarlarını kendine özgü bakış açısıyla değerlendiriyor. Edebiyatı bir yandan estetik boyutuyla ele alırken diğer yandan da estetiğin toplumsal konumunu sorguluyor.

Çoğunluğu gazetede yayımlanan Anday’ın bu denemeleri kısa köşe yazısının sınırlarını aşan bir niteliğe sahip. Yazılarda, edebiyat kuramı ve edebiyat tarihinden güncel tartışmalara kadar çok geniş bir alanda çetrefil sorulara cevap aranıyor: Bizim klasiklerimiz var mı? Bir düzyazı (ya da eleştiri dili) geleneği kurabildik mi? Eleştirinin amacı “doğru”yu bulmak mıdır? Sanatçı kendi yapıtını açıklayabilir mi? Edebiyatın toplumsal “değeri” var mıdır? (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

UNİQ, ‘Sürü’ ile final yapacak

SONRAKİ HABER

Sanatçılar ‘Gölgede’ bir arada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa