15 Ağustos 2017 14:16

Yemen’de 500 binden fazla kolera vakası

Dünya Sağlık Örgütü salgının başladığı nisan ayından bu yana Yemen’de 500 binden fazla kişinin koleraya yakalandığını açıkladı.

Paylaş

Dünya Sağlık Örgütü salgının başladığı nisan ayından bu yana Yemen’de 500 binden fazla kişinin koleraya yakalandığını açıkladı. Yazılı açıklamaya göre, ülkede dört aydır devam eden kolera salgınında şu ana kadar 1975 kişi hayatını kaybetti ve yarım milyondan fazla insana hastalık bulaştı.

Yemen’de her gün 5 binden fazla yeni kolera vakası tespit edilirken, su yoluyla geçen hastalık eğer hemen kontrol altına alınmazsa birkaç saat içinde ölüme neden olabiliyor.

WHO Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, devam eden iç savaşın getirdiği yıkımdan dolayı salgının her geçen gün yeni yerleşim bölgelerinde görüldüğünü söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü ayrıca Yemen’de 30 binin üzerinde sağlık çalışanının yaklaşık bir yıldır maaşlarını alamadığını ve hastalığın yayılmasını önlemek için gereken kritik önemdeki bazı ilaçların temin edilemediğini kaydetti. 

Yemen’de Mart 2015’ten beri Husilerle merkezi yönetim arasında devam eden iç savaşta şu ana kadar 8 binden fazla insan hayatını kaybetti ve 15 milyondan fazla Yemenlinin basit sağlık hizmetlerine erişimi bulunmuyor.

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri merkezi hükümeti desteklerken hava bombardımanlarıyla kentleri yerle bir ediyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kuzey Kore, Guam planını erteledi

SONRAKİ HABER

Hasan Ruhani’den ‘Nükleer anlaşmayı iptal ederiz’ çıkışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...