15 Ağustos 2017 13:30

Eren Erdem: Şirin Ünal ifade verdi mi?

CHP'li Eren Erdem, 15 Temmuz öncesi Genelkurmay Başkanlığına gittiği ortaya çıkan AKP'li vekil Şirin Ünal’ın ifade verip vermediğini sordu.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakan Binali Yıldırım’a 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Genelkurmay Başkanlığına gittiği ortaya çıkan AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın FETÖ davaları kapsamında ifade verip vermediğini sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. Erdem soru önergesinde Akıncı Üssü davasında “eski FETÖ İmamı” Astsubay Hüseyin G’nin, “Cemaat içindeki Semih bana, 11 Kasım ABD Başkanlık seçimleri sonrası veya YAŞ toplantısı öncesi cemaatin darbe yapmayı planladığını söyledi. Edindiğim tüm bilgi ve belgeleri Binbaşı S.Y. ile paylaştım. Binbaşı beni Emekli Tümgeneral Şirin Ünal ile görüştürdü. Bu bilgileri kendisine de ilettik” ifadesini hatırlattı.

BAŞBAKANA BİLGİ VERDİ Mİ?

İfadede, “15 Temmuz’dan birkaç ay önce cemaatin darbe yapılacağının öğrenildiği ve bunun AK Parti Milletvekili Şirin Ünal’a iletildiği” iddiasının altını çizen Erdem şu sorulara yanıt istedi:
* Milletvekiliniz Şirin Ünal’a darbe yapılacağı bilgisi verildiğinden haberiniz olmuş mudur? Bu bilgiyi milletvekiliniz, tarafınıza ulaştırmış mıdır? 
* Eğer ulaştırmamışsa, milletvekiliniz böylesi bir bilgiyi neden saklamış olabilir? Bu konuyu kendisine sordunuz mu? Yanıtı ne oldu? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlam'ı darbeden erkekten bildik savunma: Tahrik oldum

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'la görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...