15 Ağustos 2017 13:09

Kayyım belediye parasıyla yakınlarını Umre’ye gönderdi

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi kayyımı Mekke’ye götürdüğü 35 kişiden 14’ünün belediye çalışanı ve yakınları olduğu ortaya çıktı. 

Paylaş

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi kayyımının, “Şehit ve gazi ailelerini Umre’ye gönderiyoruz” projesi kapsamında Mekke’ye götürdüğü 35 kişiden 14’ünün belediye çalışanı ve yakınları olduğu ortaya çıktı. 

Kayapınar Belediyesine atanan kayyım, “170 şehit ve gazi yakınını umreye göndermek için” meclis kararı alarak bir firma ile anlaştı. Ancak belediyenin şu ana kadar Umre’ye gönderdği 34 kişiden 14’ünün söz konusu ailelerden değil de belediye çalışanlarının yakınları olduğu ortaya çıktı. Diyarbakır’da yayımlanan Tigris gazetesinde yer alan habere göre, firma 34 kişiden oluşan ilk kafilede bulunan kişi başı 1350 dolar (4 bin 700 lira) karşılığında hazırlık yaptı. Belediye, vaktin darlığı gerekçesiyle “sosyal yardım” adı altında, Umre’ye gideceklerin hesabına firmaya ödenmek üzere 6 bin 500 lira yatırdı. 

‘İLLA ŞEHİT AİLELERİNİ GÖTÜRECEĞİZ DİYE KARAR ALMADIK’

Tartışmanın ulusal basında yer alması üzerine Tigris gazetesinin soru yönelttiği Kayyım Mustafa Kılıç, “Biz meclis kararı ile şehit ailelerimizi gönderdik. Gönderdiğimiz kişilerin çoğu şehit yakınıdır. Gönderdiğimiz kişilerin bazılarının yerine şehit yakınlarının çocukları olmadığı için onun kardeşi gönderilmiş. Bunun kararını ben almadım, mecliste bunun kararını aldık. Umre’ye gönderdiğimiz kişiler arasında Belediye çalışanı ya da yakını yok. Muhtaç aileler var. Zaten programı yaparken illa şehit yakınlarını götüreceğiz diye bir karar almadık. Ailelere 4 bin 500 TL yerine 6 bin 500 TL yatırılması iddiası ise biz ailelerin ekstra ihtiyaçları olacak diye hesap yaptık, bu nedenle o parayı yatırdık” iddiasında bulundu. 

KAYYIM İLK KAFİLEYİ GÖNDERDİĞİNDE NE DEMİŞTİ?

Her ne kadar Kayyım Mustafa Kılıç Tigris’e yaptığı açıklamada “Zaten programı yaparken illa şehit yakınlarını götüreceğiz diye bir karar almadık” dese de, ilk kafilenin gönderildiği gün yaptığı ve belediyenin sitesinde yer alan açıklamasında, “Kayapınar’da kayıtlı olan 170 civarında şehit ve gazi yakınımız var. Bunları da kafileler halinde göndermeye devam edeceğiz” dedi. Kılıç’ın söz konusu konuşması şöyle: “İlk etapta bugün 34 şehit ve gazi yakınımızı kutsal topraklara yolcu ediyoruz. Kayapınar’da kayıtlı olan 170 civarında Şehit ve Gazi yakınımız var. Bunları da kafileler halinde göndermeye devam edeceğiz. İlk etapta 34 kişiyi yolcu ediyoruz. Diğerlerini de belirli tarihlerde göndereceğiz.” (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

İnternetten satmaya çalıştığı yardım kömürleri geri alındı

SONRAKİ HABER

‘Demirtaş’ı tutuklayanların hedefinde Kılıçdaroğlu da var’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...