15 Ağustos 2017 12:49

Temelli: Kamu emekçilerine ihraç ve sefalet dayatılıyor

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli hükümetin kamu emekçilerine 2018 ve 2019 yıllarında yüzde 3+3 zam önerisine tepki gösterdi.

Paylaş

Temelli, KHK ile işinden edilen kamu emekçileri her türlü hak gasbına uğrarken, çalışan kamu emekçilerine de sefalet ücretinin dayatılmak istendiğini söyledi.

Hükümetin gayriciddi önerisinin görüşmeye katılan Memur-Sen tarafından her yıl olduğu gibi ‘makul’ bir teklifle bağıtlanacağını söyleyen Temelli, bu ‘makul’ teklifin de kamu emekçilerinin hak ettiğinin çok altında olacağını ifade etti.

‘YOKSULLUK SINIRININ ÇOK ALTINDA’

Grev hakkından yoksun ve her türlü baskı ve yasaklamayla sürdürülen bir toplusözleşme sürecinin kabul edilemeyeceğini belirten Temelli, “Demokrasi ve barışın olmadığı bir ülkede TİS sürecinin demokratik bir zeminde sürdürülemeyeceği zaten ortadadır. Enflasyon ve diğer istatistiklerle oynayarak gerçeklerin toplumdan saklandığı, açlık sınırının asgari ücretin üzerinde seyrettiği bir ülkede en düşük kamu çalışanı maaşı yoksulluk sınırının çok altındadır. İktidar, ekonomi politikasının tüm yükünü emekçilerin omzuna yüklüyor, emekçilerin tüm haklarına hukuk tanımaz bir anlayışla el koyuyor. Bugün bütçeden emekçilere ayrılması gereken pay, giderek daha fazla savaşa ve iktidarın kendi ömrünü uzatmaya ayrılıyor. Kamu emekçilerine hükümet tarafından önerilen zam toplumsal barışa açık bir saldırıdır. Bu saldırıya karşı barıştan, demokrasiden ve emekten yana olanlar seslerini birlikte yükseltmelidir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK Eş Genel Başkanı Gezer: Hükümet sefalete devam dedi

SONRAKİ HABER

İnternetten satmaya çalıştığı yardım kömürleri geri alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...