15 Ağustos 2017 12:34

'Taleplerimiz karşılanmadan masaya oturmayın'

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, hükümetin kamu emekçilerinin ücretleri için yaptığı yüzde 3 zam teklifine tepki gösterdi.

Paylaş

Kütük, Memur-Sen’e seslendi: “Özellikle de sözde toplu iş sözleşmesi masasındaki konfederasyonları ‘Bu teklife kapalıyız’ diyerek kalktıkları toplusözleşme masasına kamu emekçilerinin taleplerini karşılayacak bir teklif gelmediği sürece o masaya bir daha oturmamaya çağırıyoruz.”

Yazılı açıklama yapan Hasan Kütük, hükümetin hiçbir zaman gerçekleşmeyen enflasyon hedefinin bile altında kalan bu önerinin tartışılacak bir yanı bulunmadığını söyledi. Temmuz ayı açlık sınırının 1498 TL, yoksulluk sınırının 4 bin 878 TL ve kamu emeklilerinin açlık sınırı düzeyinde kamu emekçilerinin ise açlık sınırının üzerinde yaşamaya mahkum edildiğini belirten Kütük, “Bu nedenle bu sözde toplu iş sözleşmesi masasında oturan konfederasyonların sunmuş olduğu yüzde 10+6 oranındaki zam talebi de bizim açımızdan yetersizdir ve kabul edilemezdir. Özellikle de sözde toplu iş sözleşmesi masasındaki konfederasyonları ‘Bu teklife kapalıyız’ diyerek kalktıkları toplusözleşme masasına kamu emekçilerinin taleplerini karşılayacak bir teklif gelmediği sürece o masaya bir daha oturmamaya çağırıyoruz” dedi.

‘FATURA EMEKÇİNİN SIRTINA YÜKLENMEK İSTENİYOR’

Hükümetin ağırlaşan ekonomik koşulların ve yaklaşmakta olan darboğazın faturasını kamu çalışanlarının sırtına yüklemek istediğini ifade eden Kütük, kamu emekçilerinin önümüzdeki iki yılının Memur-Sen’e emanet edilemeyeceğini söyledi. Bu nedenle tüm kamu emekçilerinin gelecekleri açısından yaşamsal önem taşıyan haklarına sahip çıkması gerektiğini kaydeden Kütük, “En düşük memur aylığının 2002 yılında milli gelirden aldığı pay kadar bir pay alabilmesini sağlamayı esas alan bir ücret zammı talep ediyoruz. Çalışanların 2002 yılından bu yana karşı kaşıya kaldığı kayıplar yüzdelik zamlarla telafi edilemeyecek bir noktaya ulaşmıştır. Bu nedenle, emekli memurlara da yansıtılabilecek şekilde kamu çalışanlarına seyyanen bir zam yapılması kaçınılmazdır. En düşük memur maaşı dikkate alınarak öncelikle tüm kamu çalışanlarının maaşlarına seyyanen 750 lira zam yapılmalı, 2018 ve 2019 yıllarına ilişkin zam oranları da orta vadeli programında (2018-2020) yer verilecek enflasyon ve GSYH büyüme hedeflerine uygun olarak belirlenmelidir. Enflasyonun ve büyümenin hedeflenenden daha yüksek oranda gerçekleşmesi halinde ise aradaki fark memur maaşlarına yansıtılmalıdır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tuzluçayırlı kadınlar: Sesimizi yükseltmeye ihtiyacımız var

SONRAKİ HABER

KESK Eş Genel Başkanı Gezer: Hükümet sefalete devam dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa