15 Ağustos 2017 12:37

Tuzluçayırlı kadınlar: Sesimizi yükseltmeye ihtiyacımız var

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinde bir araya gelen kadınlar müftülere resmi nikah yetkisi veren tasarıyı tartıştı.

Paylaş

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği'nde bir araya gelen kadınlar müftülere resmi nikah yetkisi veren tasarıyı tartıştı. Toplantıda kadınlar seçtikleri kadın yazılarını ve mektuplarını da okudu. 

Ankara’da Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği bahçesinde yapılan buluşmada kadınlar resmi nikah tasarını üzerine konuştu. Kalabalık ortamlarda bulunmaktan, söz alıp bir şey anlatmaktan çekindiklerini söyleyen kadınlar, “Bu buluşma ile hem kendimize güvenimizi kazanıyoruz, kalabalık karşısında mikrofon tutuyoruz, hem de bizlerin hayatlarını baskılayan, çeşitli yasalar ile haklarımızı gasbetmeye çalışan uygulamaları tartışıyoruz.” dedi.

Okudukları yazıları özellikle son dönemin gündemleri ile paralel seçen kadınlar cinsel istismar davaları, kadına yönelik şiddet, adalet yürüyüşünde kadınların yeri, milletvekilleri ve gazetecilerin tutukluluk durumları, mülteci kadınlar, pembe vagon ve otobüs uygulamaları ile ilgili okumalar yaptı. Bazı kadın mektuplarını okurken gözleri dolan kadınlar, “Bizler okurken zorlanıyoruz, kız kardeşlerimiz bunları yaşıyorlar, katlanılır gibi değil” dedi. 

YASAL HAKLARIMIZ DA ORTADAN KALKABİLİR

Tuzluçayırlı kadınlar nikah yetkisinin müftülüklere verilmesi üzerine uzun bir sohbet etti. Uygulamanın çocuk yaşta evliliğin, kumalığın önünü açacağını, boşanma ve benzeri yasal haklarının ortadan kalkacağını ve bunların kabul edilebilir bir durum olmayacağını ortak görüşüne varıldı. Kadınlar “Kürtajın yasaklanmak istendiği dönem nasıl karşısında durduysak, daha fazla Özgecan olmasın diyerek nasıl mücadele verdiysek şimdi yine bir arada olmaya, sesimizi yükseltmeye ihtiyacımız var” mesajı verdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Trabzon'da kadın cesedi bulundu

SONRAKİ HABER

'Taleplerimiz karşılanmadan masaya oturmayın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa