20 Temmuz 2012 10:29

‘14 Temmuz’daki müdahale Kürtlerde büyük bir kırılma yarattı’

DİYARBAKIR’da 14 Temmuz’da çıkan olaylarda polisin sert müdahalesini protesto eden Diyarbakır’daki iş çevreleri BDP’ye dayanışma ziyaretinde bulundu. GÜNSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, “Yasaklama ve polis müdahalesi, bölge halkında büyük bir kırılma yarattı” dedi.Diyarbakır Ticaret ve San

‘14 Temmuz’daki müdahale Kürtlerde büyük bir kırılma yarattı’
Paylaş

DİYARBAKIR’da 14 Temmuz’da çıkan olaylarda polisin sert müdahalesini protesto eden Diyarbakır’daki iş çevreleri BDP’ye dayanışma ziyaretinde bulundu. GÜNSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, “Yasaklama ve polis müdahalesi, bölge halkında büyük bir kırılma yarattı” dedi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), GÜNSİAD, Diyarbakır Mermerciler Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Organize Sanayi İş Kadınları Derneği ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu, 14 Temmuz’da Diyarbakır’da yaşanan olaylar nedeniyle BDP Diyarbakır İl Örgütü’ne dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. Kurum temsilcilerini BDP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ile İl Eş Başkan Yardımcısı Ahmet Gezer karşıladı. Ziyaret sırasında konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Can, Valiliğin 14 Temmuz’da BDP ve DTK tarafından yapılması planlanan mitingin yasaklanması ve mitingin yapılacağı gün polisin başta seçilmişler olmak üzere yurttaşlara sert müdahalesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

‘VALİNİN GÖREVİ ÖNLEM ALMAK’

GÜNSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu da BDP’nin diğer siyasi partiler gibi eylem ve örgütlenme hakkı olduğunu belirterek, yapmak istediği mitingin yasaklanmasını anti demokratik bulduklarını ifade etti. Valinin bir istihbarat doğrultusunda mitingi yasaklamasının doğru olmadığını söyleyen Bedirhanoğlu, “Valinin elinde bir istihbarat varsa bunun gereğini yerine getirmelidir. Valinin görevi o gün yapılacak mitingi yasaklamak değil o miting alanına gelen insanların güvenliğini sağlamaktır” dedi. Bu yasaklama ve polis müdahalenin bölge halkında büyük bir kırılma yarattığını belirten Bedirhanoğlu, “Yapılan tüm yasaklama ve tutuklamalar ile BDP kapatılmak isteniyor. Bu koşullarda BDP’nin sadece tabelası yasaklanmamıştır. Bunun dışında yapmak istediği tüm siyasi faaliyetler engellenmektedir” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren BDP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ise BDP üzerindeki baskıların her geçen gün arttığını belirterek, “KCK adı altında yapılan operasyonlarla BDP etkisiz hale getirilmek istendi. Ancak tüm tutuklamalara karşın BDP kendini var edebilince yasakçı zihniyet devreye girdi. Bu yasakçı zihniyetle bir yere varılamayacaktır” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

İnşaat ya resulullah!

SONRAKİ HABER

Türkiye gerçeğini suratımıza çarptı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...