15 Ağustos 2017 12:11

Milliyet'teki meslek hastalığı haberi bir günde buhar oldu

Milliyet'te meslek hastalığını teşhis ettiği için işten atılan İşyeri Hekimi Dr. Ahmet Tellioğlu’nun haberi, yayımlandıktan bir gün sonra kaldırıldı.

Paylaş

Milliyet gazetesinde yer alan ve işçilerin meslek hastalığını teşhis ettiği için işten atılan İşyeri Hekimi Dr. Ahmet Tellioğlu’nun haberi, yayımlandıktan bir gün sonra buhar oldu. Haberin linkine ulaşılamazken, konuyla ilgili Milliyet gazetesine yapılan başvurulardan da bir sonuç çıkmadı.

Milliyet’ten Arif Balkan’ın yaptığı haberde daha önce çalıştığı Kaslowski ailesine ait Organik Kimya firmasından işçilerde toksik kimyasallara maruziyet tespit ettiği ve bunu Çalışma Bakanlığına bildirdiği için atılan İşyeri Hekimi Dr. Ahmet Tellioğlu’nun bu kez de benzer bir nedenle OYAK Beton’dan da atıldığı bilgisi verildi. Çetinkaya OSGB (Çet-Ka) adına OYAK Beton’da işyeri hekimliği yapan Dr. Tellioğlu’nin girişimleri sonucunda inceleme yapılan 30 işçiden 17’sinde halk arasında toz hastalığı olarak bilinen Pnömokonyoz bulgusuna rastlanmıştı. İşyeri Hekimi Tellioğlu, bu olayın üzerine gitmesi nedeniyle işten atıldı. Tellioğlu, bunun üzerine işe iade davası açtı ve kazandı. Haberi ise 12 Ağustos’ta Milliyet’te yayımlandı. Ancak haber, yayımlanmasından bir gün sonra internet sitesinden ulaşılamaz hale geldi.

Tellioğlu bunun üzerine Milliyet’e başvuruda bulundu. Haberin linkinin çalışmadığını bildirerek, “Bunun mantıklı ve kamu yararına bir açıklaması var mıdır? Böyle bir açıklaması yoksa linkin yeniden çalışabilmesi için yardımınızı rica ediyorum” talebinde bulundu. Ancak bu girişimden de bir sonuç çıkmadı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başakşehir’in zorlu Sevilla sınavı

SONRAKİ HABER

CHP'li vekil Akaydın için 'terör' soruşturması başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...