15 Ağustos 2017 12:02

Isparta’da köylüler mermer ocağına karşı birleşti

Isparta'da Uluğbey köyünde mermer ocağına karşı verilen mücadele Senirkent ve Uluborlu'ya da yayıldı.

Paylaş

Isparta Uluğbey köyünde mermer ocaklarına karşı verilen mücadele, tüm bölgeye yayıldı. Üretim ve yaşam alanlarına 900 metre mesafede olmasına rağmen ruhsat verilen mermer ocağının yaratacağı tahribatın tüm bölgeye zarar vereceğini öğrenen Senirkent ve Uluborlulu yurttaşlar Uluğbeylilerle birlikte mermer ocağına karşı birleşti. 500'ü aşkın yurttaş hazırladıkları itiraz dilekçelerini, Senirkent Kaymakamlığına teslim etti. 

A-platformu sözcüsü, başta su kaynakları olmak üzere, ruhsatı verilen mermer ocağının bölgede yaratacağı tahribatı açıkladı ve mermer ocağının bir an önce kaldırılmasını istedi. 

Kaymakamlıkta verilen dilekçenin ardından, Senirkenk Kaymakamlığına vekalet eden Vali Yardımcısı ile Ulubey ve çevrecilerden oluşan bir heyet görüştü. Yapılan görüşmede Vali Yardımcısının, mermer ocağı açılmak istenen Uluğbey köyüne inceleme yapmak üzere geleceğini öğrenildi.   

Eyleme, Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu ile birlikte Uluğbey Köylüleri, Uluborlu ve Senirkent halkı katıldı. (HABER MERKEZİ)


MERMER OCAĞI İÇİN SUÇ DUYURUSU

Isparta Sütçüler’de zeytinlik araziye mermer ocağı izni verilince yaşam savunucusu Mahmut Aksu Valiliğe suç duryusunda bulundu. 

Bölgenin önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olan Şeyhler köyünde, Jim Spor Madencilik Ltd. Şti. tarafından açılmak istenen mermer ocağı için izin verilen alanın zeytinlik ve tarım arazisi olduğunu dile getiren Aksu, yaptığı suç duyurusunda “Mevcut kanunlarımıza göre tek bir mermer ocağı bile açılamazken buraları görmeden izin veren ilgililerin vicdansızlıklarını çözemiyorum. Sayın Valim, sizin vicdanınıza soruyorum: Ben tam 7 yıldır devletimin şikayet dilekçelerimi görmesini bekliyorum” dedi. 
Cumhurbaşkanının ‘halk ne isterse o’ sözüne de atıf yapan Aksu, halkı bilgilendirme toplantısında köy halkı ve köy muhtarının kesinlikle ocağın açılmasına karşı olduğunu ifade etti. 

Sütçüler Orman İşletme Müdürlüğü, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü, Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri hakkında görevlerini kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunduğunu da ifade eden Mahmut Aksu, mermer ocağı firmasının bizzat çekip ÇED dosyasına koyduğu resimlerde de zeytin ağaçlarının görüldüğünü söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tuncel ve Kışanak'ın avukatları çekildi, duruşma ertelendi

SONRAKİ HABER

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm tedirginliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...