15 Ağustos 2017 11:28

Yıldırım sosyal medya dilini eleştirdi: Nevzuhur kuş dili

Başbakan sosyal medya dilinin iletişim dili haline geldiğini savunarak 'Bu çürümeye dur deme zamanı gelmiştir' dedi.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkçe Yaz Okulu" kapanış programında yaptığı konuşmada, sosyal medya dilini eleştirdi: Türkçeden ziyade nevzuhur bir kuş dilini andıran bu çürümeye artık 'dur' deme zamanı gelmiştir.

Başbakan Binali Yıldırım, bu yıl 8'ncisi yapılan Yunus Emre Enstitüsü'nün "Türkçe Yaz Okulu" kapanış programında konuştu. 

Buradaki konuşmasında Yıldırım sosyal medyada kullanılan dili eleştirdi: "Dil sadece bir iletişim aracı değildir. Değerlerimizin taşıyıcısı milli kimliğin sembolüdür. Dilini kaybeden bir millet hafızasını, benliğini hatta inancını da kaybeder. Ana dilleri zayıflayan toplumların zamanla sürüleşmesi, sömürgeleşmesi, kimliğini kaybetmesi kaçınılmazdır. Kültür emperyalizmine karşı en güçlü savunma öncelikle anadilimizi korumaktan geçiyor. Ne yazık ki sosyal medya dili, gençlerimiz arasında geçerli bir yazı, iletişim diline dönüşüyor. Anlamsız kısaltmalar, aralarına serpiştirilen yabancı kelimeler, bozuk cümleler giderek sıradan hale geliyor. Dilimizi kısırlaştıran, nesiller arasındaki iletişimi yok eden, Türkçeden ziyade nevzuhur bir kuş dilini andıran bu çürümeye artık 'dur' deme zamanı gelmiştir. Milli bir seferberlik ruhu ile çalışarak gençlerimize sözün, dilin, kelimelerin değerini ene iyi şekilde anlatmalıyız.”

VİDEO: BİNALİ YILDIRIM'IN YAZI İLE İMTİHANI


 

ÖNCEKİ HABER

‘Suriye-Lübnan sınırında el Kaide kalmadı’

SONRAKİ HABER

Tuncel ve Kışanak'ın avukatları çekildi, duruşma ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...