15 Ağustos 2017 10:54

Galatasaray, 4 transferini basına tanıttı

Galatasaray, Soufiane Feghouli, Badou Ndiaye, Fernando ve Maicon'u basına tanıttı. Başkan Dursun Özbek de açıklamalarda bulundu.

Paylaş

Galatasaray, kadrosuna kattığı dört futbolcuyla sözleşme imzaladı. Başkan Dursun Özbek'in da hazır bulunduğu imza töreninde Soufiane Feghouli, Badou Ndiaye, Fernando ve Maicon açıklamalarda bulundu.

Futbolcuların açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

FEGHOULİ: 2 HAFTA İÇİNDE TAKIMLA BAŞLAYABİLİRİM

"Öncelikle Galatasaray gibi bir camiaya geldiğim için çok mutluyum. Bu camiada mücadele etmem için kulübüm arkamda durdu. Ben de bunları katarak takıma katkı sağlamak istiyorum.

Çok şükür şu an sakatlığım iyiye gidiyor. Kafamdaki süre 2 hafta. 2 hafta içinde takımla birlikte başlayabilirim. Ancak burada hocanın kararı da önemli. Öncelikle ben futbolcu olarak daha önce gelmek istedim. Biliyorsunuz transfer uzun bir süreç oyuncunun istemesi yetmiyor. Kulüplerin anlaşması gerekiyor. Şu an şükürler olsun ki Galatasaray'dayım. Daha önce Türkiye'den teklif aldım. Bunların başında Fenerbahçe vardı. Ama o zaman başka teklifler vardı. Onu değerlendirdim. Galatasaray teklif yaptığında düşünmeden kabul ettim buraya geldim. Slaven Biliç'le dürüst olmak gerekirse futbol açısından konuşmadık. İstanbul ve Türkiye hakkında konuştuk. Bana burası ve insanlarla ilgili güzel şeyler söyledi."

FERNANDO: BEN DE BURAYA KENDİ TARİHİMİ YAZMAYA GELDİM

"Belirttiğiniz gibi Guardiola(eski teknik direktörü) önemli bir isim. Her hocanın farklı bakış açısı var. Her hoca takımından iyi futbol ister. Ortak paydayı böyle görüyorum. Kıyaslamak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama kaliteli oyuncular var, tempo yüksek. Ancak hızlı bir oyuncunuz varsa mutlaka avantajınızı kullanmanız gerekiyor.

Taraftar inanılmaz büyüledi. Daha önce de biliyordum önemli bir taraftar grubuna sahip olduğunu dün de canlı olarak şahit oldum. Oyuncu için önemli bir olay taraftar desteği biz de bunu dün 90 dakika boyunca hissettik..Melo kulüp için ve taraftar için bir idol oyuncu. Ama ben de buraya kendi tarihimi yazmaya geldim. Ben de adımı Galatasaray tarihine adımı yazmak istiyorum, şampiyonluklarla."

MAİCON: OFANSİF ANLAMDA GÜÇLÜ OLMALARI BİZİ İLERİYE TAŞIYOR

"Tabii ki stoperlerin başarısı birçok şeye bağlı. Hem ofansif hem defansif olarak. Biz dün bunu sağladık. Beklerin kademeye girmeleri önemli, bunun gibi birçok detay stoperlerin performansını etkiliyor. Beklerin iyi olmaları çok önemli. Ofansif anlamda güçlü olmaları da bizi ileriye taşıyor. Bize çok güven veren bir kalecimiz var. Onun için ona duyduğumuz güven bizi rahatlatıyor."    

NDİAYE: NE KADAR DOĞRU KARAR VERDİĞİMİ GÖRDÜM

"Teklifler gelince ister istemez düşünüyorsunuz. Şu an şu dakika ne kadar doğru karar verdiğimi görüyorum. Bana dün gösterdiğim performanstan ötürü destek oldular. Daha zor maçlarda gelecektir. Onlara ihtiyacımız olacak. Benim için odaklanmam gereken takımın başarısı, bana verdikleri destekten dolayı taraftara ve takım arkdaşlarıma teşekkür ediyorum."

ÖZBEK'TEN AÇIKLAMALAR

Dursun Özbek, futbolculardan sonra açıklamalar yaptı. Özbek'in açıklamalarından önemli noktalarsa şöyle:

"Galatasaray'a hizmet etmiş futbol takımı geçen sezon sonu itibariyle bazı bölgelerin yenilenmesi, takıma heyecan getirmesi, performans gösterecek eksiklerinin tespit edilerek bir yenilenmeye gidilmesinin kaçınılmaz olduğunu göstermiştir. Gerek hocamız, gerek scout ekibimiz, gerekse futbol şubemizle bir dizi toplantılar gerçekleştirdik. Hala eksik olduğunu düşündüğümüz noktalar var. Transfer bütçe işidir. Bütçeye uyan transferler yapılıyor. Takımdan ne kadar gitmek isteyen oyuncular var, ne kadar bonservis bedeli elde edebiliriz ona bakıyoruz."

'ARDA TURAN İÇİN İRADENİN OLUŞMASI LAZIM'

"Arda Galatasaray'ın yetiştirdiği Türk futbolunun gururu. Kendisi iyi bir Galatasaraylı. Türkiye'ye gelmek isterse giyeceği forma Galatasaray formasıdır. Bu futbolcu transferi için iradelerin oluşması lazım. Bizim amacımız Galatasaray'da en iyi takımı kurmak. Onun için, şampiyon olmak için iyi bir takım kuruyoruz. Bazı detaylar vermek yanlış olur. Hazırlıklarımız devam ediyor."

"3 sezondur yönetici olarak görev yapmaktayım. Bugüne kadar çok eski tarihlerden itibaren alırsanız en çok heyecanlandığım maç dünkü maç. 5 yıldır Galatasaray'da forma giyen bir takımın revizyonunu yaptık. Doymuşluklar vardır. Attığınız maya tutar mı tutmaz mı son derece zor bir karardır. Bizim bu kararı verme zorunluluğumuz vardı. Son 2 sezondur alınan sonuçlar elde edilenler camiayı tatmin etmiyordu. Yeni gelen arkadaşlar, gayet güzel performans sergiledi. Hem taraftar, hem izleyen büyük keyif almışlardır. Mücadele hırsı, klas futbol oynadılar skorda ortaya çıktı. 1-2 eksiğimiz var. Mali yapıyı rahatsız etmeyecek transferler yapmak istiyoruz."

4 SENE HİZMET EDECEK TAKIMI 14 MİLYON AVROYA KURDUK

"Zaman zaman sosyal medyada, internette yazıyorlar Riva'dan gelen parayı transfere verdi. Oradan gelen para Şubat'ta geldi. Söz verdiğimiz gibi bankalara olduğu gibi yatırdık.

Abartılı kafa karıştırıcı algı yaratmaya yönelik hesap yapılıyor. Yaptığımız açıklamaları dinlemeniz lazım. Biz seçildikten sonra, ilk  2 yılda alınan ve satılan oyuncular miktarı açısından birbirine eşitti. Bu sene takımı yenilemek için 30 milyon avroluk bir bütçe yaptık. Yaklaşık 34 milyon avro bonservis ödedik. Bugüne kadar 20 milyonluk bütçe elde ettik. Bu bir hesap işiyle, 34 milyonluk alış, 20 milyonluk satış yapmışız. Demek ki Galatasaray kendisine 4 sene hizmet edecek bir takımı 14 milyon avroya sağlamıştır."

FFP'YE SADIK KALIYORUZ

"Biz UEFA'dan geçmişte bir ceza yedik. Bize dediler ki sizin futbolculara ödediğiniz para sabit maaş,+  65 milyon avroyu geçemez. Bu durum 2015-16'da başladı. Bu manada da o seneyi bu parayla bitirdik. Geçen senede, ya 59 ya 60 milyon avro öder durumdaydık. Bu yeni kurduğumuz takım da maaş konusunda aynı seyirde gidiyor. Sabit maaş, maç başları ve stopajlar 60-61 milyon avro civarında kalacağız. Ayrılmasını beklediğimiz futbolcular var. Bu miktarı daha da geliştirmek istiyoruz. İyi futbolcu iyi para alıyor. Devraldığımız Galatasaray'da 42 futbolcu vardı. 18 kişilik kadro yapıyorsunuz. 24 tanesi ya tribünde oturuyor, ya da bir başka durumda takıma giremiyor. Bunlara maaş ödüyorsunuz. Biz bu oyuncuları tasfiye ettik. Yeni transferlerle birlikte 28 kişilik kadromuz var. Oynamayan oyuncuların maaşlarından açılan boşlukla iyi paralara iyi oyuncular alabilirsiniz. Esasında yapılması gereken tartışma, sen 42 futbolcuyu ne yapacaksın. Bunu tartışma daha mantıklı. Hiç kimse rakamlarla oynamak suretiyle algı yapmaya kalkmasın."

TEK İSTEĞİMİZ TARAFTARA DAHA İYİ TAKIM İZLETEBİLMEK

"Taraftar bizim her şeyimiz. Galatasaray futbol takımı olsun, diğer branşlarda olsun kulüp taraftarsız düşünülemez. Bizim bu kadar uğraşmamızın tek amacı, taraftara daha iyi bir takım izlettirmek. Bu sene ihtiyacımız olan şey taraftarla kenetlenmek. Zor bir dönem geçiriyoruz, kenetlenerek atlatmak istiyoruz. Ben taraftardan rica ediyorum, burada antrenörü, futbolcusunu alkışlamalı motive etmek yüreklendirmek lazım. Sahada 11 kişi oynuyor. O onbiri yönetecek kişi de Sayın Tudor'dur. Tudor'u ıslıklamak Galatasaray'a ne getirir? Biz bu sene şampiyonluğun en kuvvetli adayıyız. Herkes tribüne gelsin. 50 binlere oynamak istiyoruz. Oynamamız lazım."

KOMBİNE YETMEZ STADA GELMELİLER

"Amacımız bütçe çerçevesinde en uygun takımı oluşturmak. 2-3 aydır bu çalışmayı yapıyoruz. Önümüzdeki zamanlarda da bu devam edecek. İsim vermek zarar verebilir. Onun için doğru bulmuyorum. Arada diğerleri ve Asamoah ile ilgili düşüncelerimi söyledim. Futbol takımından göndermek istediğimiz oyuncular var bu gelecekler onlara bağlı. Taraftarın kombine alması yetmez. Stadı gelmesi lazım. Onlara buraya gelirse buradan kimse sağlam çıkamaz." (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tecavüz davasında beraat kararına ‘mahalle baskısı’ şerhi

SONRAKİ HABER

Varto'da höyük kazısına tepki: Kamulaştırma bedeli ödenmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa