15 Ağustos 2017 08:23

CHP'li Gürer, milli takım için Meclis araştırması istedi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TFF'nin elindeki kaynakları bol keseden harcadığına ilişkin iddiaların araştırılmasını istedi.

Paylaş

Tazminat ve prim tartışmalarının odağındaki Türkiye Milli Futbol takımının içinde bulunduğu durum, CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer tarafından TBMM gündemine taşındı. Gürer, “milli ruhun giderek azalması ve milli takımın sadece para ve istifalarla konuşulur hale gelmesinin nedenlerinin detaylı bir şekilde incelenmesi için” Meclis Araştırması istedi.  Gürer, milli takımın, istifa eden Futbol Direktörü Fatih Terim’in alacağı tazminatın konuşulduğu, çok büyük bir bütçeye sahip olmasına rağmen başarıya hasret kaldığını ifade ederek, milli takım başta olmak üzere futbolda yaşanan sorunların ve maddi varlıkların kullanımıyla ilgili durumun değerlendirilmeye ve incelemeye muhtaç olduğunu vurguladı.

Milli takımın başını getirilirken ücret ve kontratı bilinen futbol direktörünün, görevine son verilince kamuoyu eliyle tazminattan vazgeçirme baskısı yaratılmasının düşündürücü olduğuna işaret eden  Gürer, anlaşma sırasında ses çıkarmayanların uygulama aşamasında konuşuyor olmasını da yadırgadığını kaydetti. Gürer, “Asıl sorun milli takımın bu konuma nasıl getirildiğidir” dedi.

YILLIK HARCAMALAR NE ALEMDE?

TFF’nin elindeki kaynakları bol keseden dağıttığı yönündeki iddiaların konuşulduğuna vurgu yapan Gürer, “Milli forma için  formasını ıslatıp görevini örnek biçimde yapan futbolcuların varlığı yanında milli formayı giymemek noktasına gelen futbolcuların varlığı bu bağlamda düşündürücüdür. Milli dava kutsal forma gibi tanımlarla sorunları ötelenip görmezden gelen ulusal takımın her yönü ile araştırılması zorunluluk arz edecek düzeydedir. Milli takım için vatan sevgisi, milli dava, milli forma gibi tanımların ardına sığınılarak tamamen profesyonel kılınan sürecin özünde yüksek meblağlara eren ödemeleri mi yoksa içeriği ile milli duyguya dayalı başarı arayışına yönelik yapılanmasını mı öne almalıdır? Milli takıma alt yapıdan kaç oyuncu kazandırılmıştır? Yurt dışındaki Türk sporcularının yanı sıra yurt içinden aynı oranda sporcu yetişmemesi nedendir? Bu kadar büyük bütçe ve dağıtıma rağmen elde edilen sonuç başarı sayılabilir mi? Milli takımın yönetim ve sporcu kadrosu ile yıllık harcama ve ödemeleri  nedir? Bütün içinde sorunun kapsamlı bir biçimde ele alınması ihtiyaçtır” ifadelerini kullandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İMO'dan 17 Ağustos uyarısı: Yapı inşası rant için işliyor

SONRAKİ HABER

Tedirginlik yaratan yolculuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...