02 Nisan 2011 07:56

Doğan küçülüyor, "yandaş medya" büyüyor

Ana akım medyada dengeler alt üst. Medyada uzun süredir konuşulan büyük satışta son aşamaya gelindi. Ülker’in sahibi olan Yıldız Holding'in, Doğan Grubu’nun ağır toplarını satın aldığı öğrenildi. Uzun süredir medyanın “en büyüğü” olan Doğan Grubu, bu satışla birlikte bu sıfatını kaybedecek.

Doğan küçülüyor,
Paylaş

Üç yabancı konsorsiyumun yarıştığı satışta; Amerika KKR ile Ülker Grubu galip çıktığı bildiriliyor. Satış uyarınca, Kanal D, CNN Türk ve Star televizyonları ile, Milliyet, Vatan, Posta ve Fanatik gazeteleri Ülker Grubu’na geçecek. Satışla ilgili resmi imzaların, Pazartesi günü atılması bekleniyor.

Hürriyet ve Radikal kaldı

Kulislerde konuşulan bir başka iddia ise, Kanal D, CNN Türk ve Star TV’nin satış paketinden şimdilik çıkarıldığı yönünde. Ancak, Doğan Holding’in elinde kalan kanal TNT’ye yapılan büyük yatırımlar, bu iddianın aksini söylüyor. Doğan Holding, elinde kalan Hürriyet ve Radikal ile medyadaki gücünü korumaya çalışacak.

Küçülmeyi doğruladı

Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Servet Topaloğlu, Bilkent ve Sabancı üniversitelerinin düzenlediği MBA Forum’da önceki gün yaptığı konuşmada, satışı doğruladı ve Doğan Medya’nın bir bölümünü satarak sağlıklı biçimde küçüleceklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çatışmada yaralanan asker yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Direniş alanında kına gecesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...