15 Ağustos 2017 06:37

HDP suç duyurusunda bulundu: Demirtaş’ı övmek suç değildir

EMEP üyesine Demirtaş’ı övdüğü için soruşturma açılmasına HDP tepki gösterdi. 

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Üyesi İzdihar Dede ile birlikte, telefonla çağrıldığı Antakya TEM Şubeye giden avukat Tugay Bek’in izlenimlerini aktardığı yazısı üzerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

İzdihar Dede hakkında yasa dışı örgüt propagandası suçlaması yapılmış, Emniyet ifadesinde de İzdihar Dede’ye “...Terör örgütü üyesi olan, bu suçtan tutuklanarak cezaevine konulan Selahattin Demirtaş isimli şahsı övdüğünüz .... Senin cumhurbaşkanın benim cumhurbaşkanım değil... şeklinde söylemlerde bulunmak sureti ile örgüt propagandası yaptığınız” şeklinde ithamlarda bulunulmuştu.  

Suç duyurusunda bulunulduğunu yazılı bir açıklamayla duyuran HDP, “Hakkında kesinleşmiş bir yargı hükmü bulunmayan Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş için bu ifadelerin kullanılması ve resmi tutanağa geçmesi nedeniyle, sorumlular hakkında Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadelerine yer verdi. 

‘SUÇSUZLUK KARİNESİ YOK SAYILIYOR’

“Selahattin Demirtaş'ın yargılaması henüz devam etmekte olup duruşması dahi yapılmamışken, peşinen suçlu/terörist ilan edilmiş olmasının hukukta yeri olmayıp, şikayet konusu olay suçsuzluk karinesinin nasıl yok sayıldığının göstergesidir.” denilen açıklamada, “Nasıl Selahattin Demirtaş gibi, bir siyasetçi olan Cumhurbaşkanı'nı ya da başka parti başkanlarını övmek suç değilse, Sayın Demirtaş'ı övmenin de, suç olmadığı açıktır. Müvekkilin eş başkanlığını yaptığı partinin üyelerinin, oy verdikleri partinin propagandasını yapması da, terör örgütü propagandası değildir. Siyaset bir yarıştır ve hükümet partisi ve üyeleri partilerinin propagandasını görsel ve yazılı olarak çeşitli mecralarda yapabiliyorlarsa, Türkiye'nin ikinci büyük muhalefet partisinin üyeleri de kendi partilerinin ve aynı zamanda parti eş genel başkanlarının propagandalarını yapabilmelidirler.” (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Patara'da caretta carettalar denizle buluşuyor

SONRAKİ HABER

Antep'ten fıstık toplamak için Manisa'ya geliyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...