14 Ağustos 2017 20:13

Fransa'da bir araba pizza dükkanına daldı

Fransa'da bir otomobil pizza dükkanına daldı. Olayda 8 yaşındaki küçük bir çocuk öldü, 7 kişi yaralandı.

Paylaş

Paris yakınlarındaki Seine-et-Marne'de bir otomobil, bir pizza dükkanına daldı. Olayda 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Terör bağlantısı araştırılıyor.

Seine-et-Marne'de bir pizzacıya otomobiliyle dalan şahıs, sekiz yaşındaki bir kızın ölümüne, yedi kişinin yaralanmasına neden oldu. Görgü tanıkları, "sürücünün aracını kasıtlı olarak ve süratle içeri sürdüğünü" iddia etti.

Paris'in 60 kilometre doğusundaki 450 nüfuslu Sept-Sorts yerleşim yerinde meydana gelen olaya, emniyet ve ilk yardım ekipleri derhal müdahale etti.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre araç sürücüsü, önce restoranın yakınına park etti, daha sonra 'kasıtlı olarak aracını içeri sürdü.' Olay yerindeki görgü tanıklarından biri de, pizzacının verandasına dalan arabanın, bar kısmına çarparak restoranın içine sıkıştığını söyledi: "Sürücü geri gitmek istedi ama yakındaki insanlar arabanın arkasına geçerek engel oldu. Hemen polis geldi ve orada gözaltına aldılar."

SÜRÜCÜ GÖZALTINDA

Sekiz yaşındaki kız çocuğunun olay yerinde yaşamını yitirdiği, yaralılardan 5'inin durumunun ağır olduğu ve araç sürücüsünün polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Terörle mücadele ekipleri derhal olay yerine giderek soruşturma başlattı. Olayın terör saldırısı olup olmadığı araştırılıyor.

Meaux savcılığı, olayın "kasıtlı" olduğunu söyledi ancak, "terör saldırısıyla alakası olmadığının sanıldığını" açıkladı. (Fransa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Vagon üzerinde selfie yapan genç akıma kapıldı

SONRAKİ HABER

‘ÖSYM ‘pardon’ diyebiliyor, ya biz?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...