14 Ağustos 2017 16:35

Kadınlardan polisin darbettiği Derya ve Seray'a destek

İzmir'de 'Kıyafetime Karışma Platformu' üyesi kadınlar, yardım istedikleri polis tarafından darbedilen Derya ve Seray'a destek verdi.

Paylaş

İzmir’de Kıyafetime Karışma Birleşenleri, Alsancak’ta tacize uğradıktan sonra yardım istedikleri polisinde de fiziksel saldırısına maruz kalan kadınlarla dayanışmak için basın açıklaması gerçekleştirdi. ÖSYM binası önünde bir araya gelen kadınlar, “Kıyafetime karışma, kadınlar için adalet” yazılı pankart açarak sık sık, “Ne istersek giyeriz, her yerde de gezeriz” , “Yaşasın kadın dayanışması” , “ Kıyafete şortuma hayatıma karışma” sloganları attı. Açıklamaya polisten şiddet gören Derya Kılıç da katıldı.

Kadınlar adına ortak açıklamayı okuyan Sennur Garip, birçok kadının kıyafetleri bahane edilerek saldırıya uğradığını hatırlatarak, “Daha geçtiğimiz günlerde pek çok ilde kıyafetime karışma dedik, yürüyüşler yaptık. Bugün de Derya ve Seray için buradayız. Derya ve Seray geçtiğimiz Çarşamba gecesi, Alsancak'ta, şu an bulunduğumuz yerin civarlarında yolda yürürken, motosikletli iki erkek tarafından taciz edildi. Ardından yardım istedikleri polis memuru tarafından “Size bu kıyafetinizle az bile yapmışlar. Halinize bakın” sözleri ile darbedildiler” dedi. “Az bile yapmış” diyenlere, diyeceğimiz çok şey var diyen Garip sözlerine şöyle devem etti; “Ne zaman ne giyeceğimize, nereye gideceğimize biz karar veririz. Kıyafetimize karışmayın, pembe vagonlarla bizleri ayrıştırmaya çalışmayın. Kadına şiddetin, ayrımcılığın önünü açan uygulamalardan vazgeçin. Nasıl ki mücadelemiz sayesinde, Maçka Parkı’nda Çağla Köse’nin kıyafetine karışan güvenlik görevlisi görevden alındıysa, Derya ve Seray'ı darbeden polis memurları için de derhal gereken yapılmalıdır. Hem saldıran polisler hem de tacizciler yargılanarak gereken cezayı almalıdır.” 

‘HAYATIN İÇİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Onu giyme, orada yürüme, böyle kahkaha atma gibi sözlerin kadınlara darp ve cinayet olarak dönüğünü belirten Garip, “Yaşam tarzımıza yönelik söylem ve uygulamalardan da, son dönemde gündeme gelen çocuk istismarına zemin hazırlayan yasal düzenlemelerden de derhal vazgeçilmelidir. Kıyafetimize karışmayın diyen kadınlar olarak birlik olduk, binler olduk. Artık sesimizi yükseltmenin tam vaktidir. Nerede bir kadın tacize, şiddete uğrar ise orada olacak, direnişi büyüteceğiz. Sessiz kalmıyoruz, artık yeter! Hayatın içindeyiz ve olmaya devam edeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Salihli'de kadın cinayeti

SONRAKİ HABER

AKP’nin 16. kuruluş yıl dönümü kutlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...