14 Ağustos 2017 16:09

Adana’da kamu emekçilerinden hükümetin 3+3 teklifine tepki

KESK Adana Şubeler Platformu Hükümet’in 2018 ve 2019 için yaptığı 3+3’lük zam teklifine tepki gösterdi.

Paylaş

KESK Adana Şubeler Platformu Hükümet’in 2018 ve 2019 için yaptığı 3+3’lük zam teklifine tepki gösterdi. Atatürk Parkı’nda bir araya gelen emekçiler en düşük maaşın kira, yakıt, çocuk ve aile yardımı hariç 3 bin 450 liraya çıkarılmasını istedi. 

Basın açıklamasını okuyan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Tunç, Hükümet’in KHK’lerle işlerine son verilen yüz binlerce kamu emekçisini göstererek ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalıştığını dile getirdi.

'OHAL’İ GÖSTERİP SITMAYA RAZI EDİYORLAR'

Uzlaşmazlık halinde karar verecek olan Kamu Görevliler Hakem Kurulu’nu hükümetin belirlediğini dile getiren Tunç, “Böyle olunca sendikalar olarak taleplerimizin karşılanması için grev dahil fiili ve meşru mücadele hattını büyütmekten başka seçeneğimiz yoktur” dedi. 2918 için aylık 427 lira kira yardımı, 350 lira aile yardımı, 350 lira çocuk yardımı, brüt iki asgari ücret tutarında yılda iki yol yardımı istediklerini dile getiren Tunç, “Enflasyon hedeflerine indirgenmiş ücret artışına son verilmeli, enflasyon gereğine göre ve her yıl övünülen ekonomik büyümeye göre ücret artışları sağlanmalıdır” dedi. 

'KHK’LER İPTAL EDİLSİN, KAMU EMEKÇİLERİ GERİ DÖNSÜN'

Kamu hizmetlerinin işletmecilik esasına göre değil, toplumsal fayda gözetilerek yapılması gerektiğini dile getiren Tunç, herkese parasız, eşit, nitelikli anadilde kamu hizmeti verilmesini ve talan fonu olarak Varlık Fonu’nın lağvedilmesini istedi. Savunmaları bile alınmadan kamu emekçilerini işten atara iş güvencesini ortadan kaldıran OHAL KHK’lerinin iptal edilmesini isteyen Tunç, ihraç edilen kamu emekçilerinin hakları ile birlikte görevlerine iade edilmesini, Belediyelere kayyum uygulamasına son verilmesi gerektiğini ifade etti. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Antep'te fabrika yandı, yakın evler boşaltıldı

SONRAKİ HABER

Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı da kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...