14 Ağustos 2017 15:03

Bağdat’la referandum müzakeresi

Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nden bir heyet bağımsızlık referandumu kararını hükümetle görüşmek üzere Bağdat'a gitti.

Paylaş

Federal Kürdistan Bölgesi yönetimi bağımsızlık referandumu kararını görüşmek üzere oluşturulan Referandum Müzakere Komisyonu, dün Irak merkezi hükümetiyle referandumu görüşmek üzere Bağdat’a gitti.

Mesud Barzani başkanlığında Erbil’in Pirmam ilçesinde düzenlenen toplantıda, Bağdat ile müzakere yapması için bir heyet oluşturulmuştu.

Heyette Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Üyesi Dr. Nuri Şaveş, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Üyesi Sedi Pire, Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Kürdistan Birlik Partisi (Yekgırtu) Üyesi Dr. Muhammed Ahmed, Ezidi temsilci Viyan Daxil, Hristiyanlar temsilci Romiyo Hekari ve Türkmen temsilci Macid Bazırgan yer alıyor.

GAZ VE PETROL KONULARI DA KONUŞULACAK

Bağdat’a gitmeden önce Rudaw haber ajansı konuşan Heyet üyelerinden Viyan Daxil, “Görüşmelerde nasıl iyi komşu olacağımızı görüşeceğiz. Bağdat talebimizi kabul etsin etmesin, sadece referandumu görüşmek için gideceğiz” diye konuştu.

Romiyo Hekari de, “Tartışılan bölgeler, Erbil ile Bağdat arasındaki ticari durum, gaz ve petrol konularını konuşacağız. Ancak öncelikli konu referandum olacak” ifadelerini kullandı.

Görüşmelerde Bağdat’ın Erbil’den referandumu erteleme talebine ilişkin ise Hekari, “Kendilerine referandumu ertelemeyeceğimizi ileteceğiz. Ancak taleplerini de Referandum Yüksek Komiyonu’na sunacağız” diye konuştu. Romiyo Hekari, “Iraklı yetkililerden sonra Bağdat’taki büyükelçililerle de görüşeceğiz” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yüksel Caddesi 279. gün: Acun Karadağ ve 2 kişi gözaltında

SONRAKİ HABER

Sabah ve Star’ın hedefi yine gazeteciler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...