14 Ağustos 2017 14:05

Pence, Venezuela konuşmak üzere Kolombiya’da

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Venezuela krizinin 'çözümü'nü konuşma gerekçesiyle Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile bir araya geldi.

Paylaş

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Venezuela krizinin “çözümü”nü konuşma gerekçesiyle Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile bir araya geldi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Latin Amerika turu kapsamında Venezuela krizinin “çözümü”nü konuşma gerekçesiyle Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile bir araya geldi.

Euronews’un haberine göre ABD Başkanı Donald Trump, Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD’nin Venezuela’ya karşı birçok seçeneği değerlendirdiğini, ‘askeri müdahelenin de’bunlar arasında bulunduğunu söylemişti.

Venezuela’ya askeri müdahaleye sıcak bakmayan Kolombiya Devlet Başkanı Santos ise yaptığı açıklamada, “Latin Amerika ülkeleri hatta tüm dünya ülkeleri, (Venezuela’da) bir askeri müdahale konusunda hemfikir değil, fakat Venezuela demokratik dönüşüm süreciyle barışçıl bir devlet olmalıdır” dedi. 

Donald Trump’ın aksine daha tedbirli konuşan Mike Pence ise şu ifadeleri kullandı, “Amerika Birleşik Devletleri, Kolombiya ve Latin Amerika’nin özgür ülkeleri sessiz kalmayacaktır. Venezuela diktatörlüğe doğru ilerlerken, Başkan Trump’ın dediği gibi, Amerika Birleşik Devletleri yanında durmayacaktır” (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Şafak Öğretmenin annesi 4 gündür gözaltında

SONRAKİ HABER

Özel: Bunu açıklamazsa iftiracıdır, müfteridir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...