14 Ağustos 2017 14:01

Şafak Öğretmenin annesi 4 gündür gözaltında

Ataması yapılmayan öğretmenlerin sesi olan ve kanser nedeniyle hayatını kaybeden öğretmen Şafak Bay’ın annesi Meryem Bay 4 gündür gözaltında.

Paylaş

Ataması yapılmayan öğretmenlerin sesi olan ve yıllardır savaştığı kemik kanseri hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren öğretmen Şafak Bay’ın annesi Meryem Bay 11 Ağustos günü gözaltına alındı. Dört gündür gözaltında olan Bay’ın dosyasında kısıtlama olduğu için ailesine, herhangi bir bilgi verilmiyor. 

Gazetemize konuşan  Meryem Bay’ın oğlu Ufuk Bay, dosyada kısıtlama olduğu için bilgi alamadığını, annesinin durumundan endişe duyduğunu dile getirdi. Bay, “11 Ağustos Cuma günü sabaha karşı saat 3’te ev baskınıyla evden gözaltına alınmış. HDP’ye dönük dört ilde operasyon yapılmış. Annem de HDP Mersin Yenişehir ilçe yöneticisi ve bu operasyonda gözaltına alınanlardan bir tanesi. Neden gözaltına alındığı belli değil. Avukatı da dahil kimse dosyanın içeriğini bilmiyor. Dosyada gizlilik kararı olduğu için hiçbir bilgi verilmedi. Biz de bekliyoruz. Ama annemin durumundan endişeliyim” dedi. 

Birkaç gün önce de Berkin Elvan’ın annesinin bir eylemde kolu kırılıp darp edilerek gözaltına alındığını hatırlatan Ufuk Bay, “Gözdağı verip, insanları sindirmek istiyorlar. Bilinçli gözaltılar bunlar.” diye konuştu. Bilgi almak için aradığımız Av. Hoşyar Sarıyıldız da dosyada gizlilik kararı olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Dosyasında kısıtlama kararı var. Şu an için bizimde bir bilgimiz yok. Kendisiyle yeni bir görüşme yaptım. Sağlık durumu ile ilgili herhangi bir sorun yok. Kısa bir süre gözaltında tutulacak” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Zonguldak'ta dalga nedeniyle denize girmek yasaklandı

SONRAKİ HABER

Pence, Venezuela konuşmak üzere Kolombiya’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...