14 Ağustos 2017 12:47

TESK Başkanı: Her şey dahil sistemine son verilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Palandöken: Turizmde her şey dahil sistemine son verilmesi gerekir.

Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, turizmde her şey dahil sisteminin esnafa büyük darbe vurduğunu belirterek, “Turizm gelirlerinin yeniden artabilmesi için her şey dahil sistemine bir son verilmesi gerekir” dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken, turizmle ilgili yaptığı açıklamada Türkiye’ye gelen turistlerin gittikleri şehirleri tanımadan ülkelerine geri döndüğünü bildirdi. Palandöken, konuyla ilgili, “Hiçbir tarihi ve doğal güzellikleri ve yöresel özellikleri öğrenmeden geri dönüyorlar. Yani havaalanı ve otel arasında yapılan bir turizmden ülkemiz bir bütün olarak fayda sağlayamaz. Ülkemize gelen turistleri esnaf çarşılarında ve pazarlarında artık görme imkanımız yoktur” ifadelerini kullandı. Palandöken, bu durumda esnafın Türkiye’ye hangi milletten turist geldiğini, neleri merak ettiğini bilmediği için kendisini yenileyemediğini vurguladı.

Her şey dahil sisteminin turistik yörelerdeki esnafa büyük darbe vurduğunun altını çizen Palandöken, açıklamasında, “Turizm sektörü artık kendini yenilemeli ve yeni konseptler belirlemelidir. Turistler gittikleri şehirlerin tarihi ve coğrafi özelliklerini tanımalı ve döndüklerinde gittikleri yerin reklamını yapmalıdırlar. Reklam yapılırsa gelecekte turizmci de sevinir küçük esnaf da sevinir” ifadelerine yer verdi. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Güney Kore’den Trump’a: Sorumlu davran

SONRAKİ HABER

'Enflasyonun sorumlusu olarak çiftçiyi görmekten vazgeçin'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa