14 Ağustos 2017 12:38

‘Suruç için eylem yapınca işinden atıldı’ iddiası

Nesibe Karakaya, 2 yıl önce Suruç Katliamını protesto ettiği gerekçesiyle işten atıldığını iddia etti.

Paylaş

İstanbul'da POS cihazı hizmetleri veren özel bir firmada çalışırken performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek işten atılan Nesibe Karakaya, işten atılmasının esas gerekçesinin Suruç Katliamı’nı protesto etmek amacıyla 2 yıl önce yaptığı tek kişilik eylem olduğunu öne sürdü. 

16 Temmuz 2017 tarihinde işten çıkarılan Karakaya, yaptığı eylemin fotoğraflarının katliamın 2. yıl dönümünde internete düştüğünü, 3 gün sonra da işten atıldığını anlattı. 

Çalıştığı bankaların işlerini düzenli bir şekilde yaptığı için kendisine teşekkür ettiklerini bu yüzden “Performans yetersizliği” gerekçesinin inandırıcı olmadığını ekleyen Karakaya, “Suruç Katliamı’nın 2’nci yılında bazı sosyal medya hesaplarında bir arkadaşım benim 2 yıl önceki eylemimi görmüş. Yanıma gelerek ‘Ben seni böyle bilmiyordum. Niye bizimle paylaşmadın’ gibi şeyler söyledi. Bu konuşmaya bir yönetici de şahit oldu” dedi. Daha önce performansı için kendisini tebrik eden firma yöneticilerinin 3 gün içerisinde tavırlarının değiştiğini ve kendisini işten attıklarını belirten Karakaya,  normalde işine son verilen elemanların ay sonunu bekledikten sonra ilişkisinin kesildiğini ancak kendisinin ay ortasında çıkarıldığını da ifade etti. (İstanbul/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Eski valinin 'ByLock'unda Adil Öksüz de kayıtlı çıktı

SONRAKİ HABER

Batıçim'de sendika seçimi için patrona referandum çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...