14 Ağustos 2017 12:31

Eski valinin 'ByLock'unda Adil Öksüz de kayıtlı çıktı

Isparta Valisi Memduh Oğuz'un cep telefonunda 'ByLock' programının bulunduğu, programa eklenen isimler arasında Adil Öksüz'ün de olduğu belirtildi.

Paylaş

Isparta'da 129 sanıklı FETÖ/PDY davasında tutuklu yargılanan eski Isparta Valisi Memduh Oğuz'un cep telefonunda 'ByLock' programının bulunduğu, programa eklenen isimler arasında 'FETÖ'nün firari sanığı Adil Öksüz'ün de bulunduğu belirtildi. Programı telefona avukatlığını da yapan oğlu Fatih Oğuz'un yüklediği belirtildi.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan davada 48'i tutuklu, 74'ü tutuksuz, 6'sı firari toplam 129 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski Rektörü Hasan İbicioğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Akşehir T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndaki Isparta eski Valisi Memduh Oğuz ile bazı sanıklar da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

ADİL ÖKSÜZ'ÜN ADI ÇIKTI

Davada örgütün kriptolu mesajlaşma programı olan 'ByLock' ile ilgili Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nden gelen çözümlemeli tespit tutanakları duruşmada okunarak, buna ilişkin sanıklara soru yöneltildi. ByLock kullandığı gerekçesiyle tutuklu bulunan eski Isparta Valisi Memduh Oğuz'un cep telefonuna avukatı olan ve yurt dışında olduğu öğrenilen oğlu Fatih Oğuz tarafından "fth" kullanıcı adıyla bu programın yüklendiği, programa eklenen isimler arasında darbe girişimini yönettiği ve Hava Kuvvetleri imamı olduğu öne sürülen FETÖ'nün firari sanığı Adil Öksüz'ün de bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

Tutuklu sanık Memduh Oğuz ise ByLock kullanmadığını tekrarlayarak, programın oğlu tarafından yüklenip yüklenmediğini bilmediğini söyledi. "Adil Öksüz'ü tanıyor musunuz" sorusuna ise Oğuz, "70 yaşındayım hayatımda hiç görmedim" cevabını verdi. Avukat oğlunun savunmalara neden gelmediğine ilişkin soruya ise Oğuz, "Fatih Oğuz'un konusu devlet sırrı mahiyetinde, o yüzden konuşmayacağım" yanıtını verdi. Duruşma sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam etti.

KÖYLÜNÜN PARASIYLA İFTAR ŞOVU

Eski Vali Memduh Oğuz, 2013 yılında Isparta İl Özel İdaresi bütçesinde bulunan ve acil durumlarda köylerde kullanılmak için ayrılan ödenekten 100 bin lira isteyip iftar şovu yaptığı iddialarıyla gündeme gelmişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çaldığı kamyonetteki karpuzları mahalle mahalle gezip sattı

SONRAKİ HABER

‘Suruç için eylem yapınca işinden atıldı’ iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...