20 Temmuz 2012 09:51

Katilleri ve salıverenleri affetmeyeceğiz

Kemal Türkler cinayeti, Bahçelievler Katliamı ve CHP Adana ve Kayseri il başkanlarının öldürülmesi gibi pek çok olaya adı karışan, bu davalardan hüküm giyen katillerin tahliyesi İzmir’de protesto edildi.‘UNUTMAYACAĞIZ’DİSK, KESK ve TMMOB öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce İzmirli, Kona

Katilleri ve salıverenleri affetmeyeceğiz
Paylaş

Kemal Türkler cinayeti, Bahçelievler Katliamı ve CHP Adana ve Kayseri il başkanlarının öldürülmesi gibi pek çok olaya adı karışan, bu davalardan hüküm giyen katillerin tahliyesi İzmir’de protesto edildi.

‘UNUTMAYACAĞIZ’

DİSK, KESK ve TMMOB öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce İzmirli, Konak YKM önünden Eski Sümerbank’a yürüdü. Üzerinde katledilenlerin fotoğraflarının olduğu “Sizleri unutmayacağız. Katilleri ve salıverenleri affetmeyeceğiz. Hesap soracağız” yazılı pankart ve dövizlerin taşındığı yürüyüş boyunca, “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek”, “Karanlığa teslim olmayacağız” ve “Kahrolsun AKP diktatörlüğü” sloganları atıldı. Yürüyüşe CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da katıldı.

‘AKP VE MHP’NİN KÖKÜ AYNI’

Eski Sümerbank önünde yapılan açıklamayı okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek, pankart açan, yumurta atan, puşi takan gençlerin 8 ile 10 yıl arasında değişen sürelerle yargılandığını ancak kontrgerilla faaliyeti yürütenlerin her bir cinayet başına iki yıl bile yatmamasının, devlet tarafından korunduklarının, mükafatlandırıldıklarının göstergesi olduğunu söyledi.
Kanunu Meclisten geçiren AKP ve MHP’nin kökünün aynı olduğunu söyleyen Çeltek, sözlerine şöyle devam etti: “İktidar olduğu günden beri adaletsizlikte, hukuksuzlukta, vicdansızlıkta sınır tanımayan; insan haklarını ayaklar altına almakta hiçbir çekince görmeyen AKP’nin, ‘Katliamcılar, katiller dışarı, demokrasi güçleri içeri’ diyen uygulamaları onların gerçek çirkin yüzleridir.” (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Şerzan Kurt davasına katılım çağrısı

SONRAKİ HABER

Diyanet’in ‘kardeşliği’nde Kürtçeye yer kalmadı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa