14 Ağustos 2017 10:33

Savcılık kararı BES üyelerinin hukuksuz ihracını gösterdi

Van'da ihraç edilen BES üyesi kamu emekçileri hakkında yürütülen soruşturmada 'kovuşturmaya yer yok' kararı verildi.

Paylaş

Derya KAYA
ANKARA

 

Van Cumhuriyet Başsavcılığının ihraç edilen BES üyeleri hakkında yürüttüğü soruşturmada “Terör örgütlerine üye olduklarına dair istihbari bilgiler dışında kamu davası açmayı gerektirir somut bir delilin bulunmadığının anlaşıldığı” tespit etti. Savcılık kararda “kovuşturmaya yer yok” diyerek takipsizlik kararı verdi.

 

6 Ocak 2017 tarih ve 679 sayılı KHK ile kamu görevinden ilişikleri kesilen KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi Meftun Atakan, Keziban Kızıldağ ve Mehmet Tayyip Güzel hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma sonucunda haklarında “kovuşturmaya yer olmadığı”na karar verildiği ortaya çıktı. Soruşturmada “Silahlı terör örgütüne üye olduklarına dair istihbari bilgiler dışında kamu davası açmayı gerektirir somut bir delilin bulunmadığı tüm dosya kapsamında anlaşılmakla” denilerek kamu adına ayrı ayrı kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi.

 

ÖNCE FETÖ, SONRA KCK DEDİLER

 

Kararda bir başka dikkat çeken nokta ise savcılığın BES üyesi Atakan, Kızıldağ ve Güzel hakkında soruşturmayı FETÖ/PDY örgütüne üye olma suçundan açtığı ancak evrakların incelenmesiyle PKK/KCK örgütü ile irtibat ve iltisaklarının bulunarak ihraç edildiklerinin tespiti sonrası soruşturmanın PKK/KCK kapsamında yürütüldüğü ifade edildi.

ÖNCEKİ HABER

Yüksel eylemine müdahale: Bir gözaltı

SONRAKİ HABER

Durica'nın tekmesiyle sakatlanan Traore ilk yarıyı kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...