20 Temmuz 2012 09:51

Şerzan Kurt davasına katılım çağrısı

ŞERZAN Kurt Adalet ve Kardeşlik İnisiyatifi, 24 Temmuzda gerçekleşecek olan duruşmaya katılım çağrısı yaptı.Polis şiddetinin ve ayrımcı, ırkçı saldırganlığın yargılandığı pek çok davanın cezasızlıkla sonuçlandığını anımsatan İnisiyatif, Şerzan Kurt davasının cezasızlıkla sonuçlanmaması için kamuoyunun ger

Şerzan Kurt davasına katılım çağrısı
Paylaş

ŞERZAN Kurt Adalet ve Kardeşlik İnisiyatifi, 24 Temmuzda gerçekleşecek olan duruşmaya katılım çağrısı yaptı.
Polis şiddetinin ve ayrımcı, ırkçı saldırganlığın yargılandığı pek çok davanın cezasızlıkla sonuçlandığını anımsatan İnisiyatif, Şerzan Kurt davasının cezasızlıkla sonuçlanmaması için kamuoyunun gereken ilgiyi göstermesini istedi.

DAVA ESKİŞEHİR’DE

Muğla’da polis kurşunu ile öldürülen Şerzan Kurt’un davasına ilişkin İHD İzmir Şubesinde basın toplantısı gerçekleştirildi.
İnisiyatif adına konuşan Coşkun Üsterci, Kurt’a hedef gözeterek ateş ettiği belirtilen Polis Gültekin Şahin hakkında “Olası kasıtla nitelikli adam öldürme” suçlamasıyla dava açıldığını hatırlatarak, 24 Temmuzdaki duruşmada savcının esas hakkında mütalaasını, mahkemenin ise bir sonraki duruşmada kararını vereceğini ifade etti.
Üsterci, insan hakları raporlarına göre 2007 yılından bu yana 110 kişinin Şerzan Kurt gibi polis şiddetine maruz kalarak yaşamını yitirdiğini kaydetti.
Üsterci, adalet ve kardeşlikten yana olan herkesi davanın akıbeti konusunda duyarlı olmaya ve duruşmalara katılmaya çağırdı. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Hatip Çayı’nda tehlikeli dönüşüm

SONRAKİ HABER

Katilleri ve salıverenleri affetmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...