14 Ağustos 2017 09:01

Tüm Bel-Sen’in DİSKİ’deki üye ziyareti engellendi

Diyarbakır'da Tüm Bel-Sen yöneticilerinin Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi bünyesinde çalışan üyelerini ziyaret etmeleri engellendi.

Paylaş

Tüm Bel-Sen yöneticilerinin Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) bünyesinde çalışan üyelerini ziyaret etmeleri engellendi. Sabah saatlerinde DİSKİ ana binasına giden sendika yöneticileri DİSKİ Güvenlik Şube Amiri tarafından binaya sokulmayıp, polis çağrıldı.

İçeri alınmayan sendika yöneticileri bina önünde bir süre oturma eylemi yaptı. Oturma eylemi esnasında sendikacılar tarafından çekilen fotoğraflar güvenlik görevlileri tarafından silinirken, gazetecilerin DİSKİ bahçesine girişine izin verilmedi.

Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Eş Başkanı Yasemin Noyan, gazetecilere yaptığı kısa açıklamada yapmak istedikleri üye ziyaretlerinin engellendiğini belirterek şunları söyledi: “Güvenlik şube amiri tarafından üyelerimizle görüşmemiz engellendi ve polis çağrıldı. Biz sendikal mücadele yürütüyoruz fakat üyelerimizle bir araya gelmemiz engelleniyor. Buradan savcılığa suç duyurusunda bulunmaya gideceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar üyelerimizle bir araya gelmemiz engellenemeyecek. Üyelerimiz istifa etsin, diye yalan yanlış bilgiler verildiği, baskıya maruz kaldıkları şeklinde iddialar var. ‘İhraç listesinde isminiz olmasın, bu sendikaya geçerseniz mülakatta başarılı olursunuz’ tarzında söylemler var. Bunlar üyelerimizden gelen bilgiler. Bunları araştıracağız” dedi.

‘ÜYELERİMİZ İSTİFAYA ZORLANIYOR’

Daha sonra sendika binasına geçerek açıklama yapan Tüm Bel-Sen yöneticileri sendikal çalışmanın keyfi bir şekilde engellendiği söyledi. Açıklamada konuşan Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Abbas Aslan, “Kurum tarafından hiçbir yasal gerekçe sunulmamış, üye ziyaretimiz engellenmiş, emniyet çağrılmıştır. Tamamen keyfi bir uygulamayla asılsız gerekçeler sunularak sendikal çalışmamızı engellenmiştir. Daha önce de 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramında aynı kurum ve kişiler tarafından yürüttüğümüz çalışmalar engellenmiş, çalışma yapmamıza izin verilmemiştir. Bu keyfi davranıştan dolayı gerekli yasal yollara başvuracağımızı da belirtmek isteriz” dedi.

Tüm Bel-Sen üyelerinin başka sendikaya geçmeleri için baskı yapıldığını da aktaran Aslan, “Üyelerimiz üzerinde baskı kuruluyor. Tüm baskı ve tehditlere rağmen sendikal faaliyetlerimizi sürdüreceğimizi belirtmek isteriz. Sendikal faaliyetlerimiz haklı ve meşrudur” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CIA’in Suriye’deki kirli savaşının sonu

SONRAKİ HABER

Kardeş Türküler’den yeni albüm: Yol

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...