14 Ağustos 2017 08:35

Kazdağı Ekofestivali başlıyor: Hayat topraktan doğar

Kazdağı Ekofestivali, 16- 20 Ağustos tarihleri arasında Kazdağı’nda gerçekleştirilecek.

Paylaş

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği  tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kazdağı Ekofestivali, 16- 20 Ağustos tarihleri arasında Kazdağı’nda gerçekleştirilecek. Kazdağı Ekofest 2017'nin buluşma noktası, geçen yıllarda olduğu gibi Çanakkale - Küçükkuyu ile Balıkesir - Altınoluk arasındaki Narlı Köyü'nün üstünde, Darıdere Tabiat Parkı'nın yakınındaki Fidanlık Mevkii. 

Kazdağı Ekofestivali, 2014 yılında, Mıhlı Çayı üzerinde DSİ  tarafından gerçekleştirilmesi planlanan Mıhlı Barajı’na dikkatleri çekmek üzere “Dereler özgür akacak” sloganı ile gerçekleştirilmişti. Festival alanı, baraj projesinin sular altında bırakacağı alan olması nedeniyle özellikle seçilmişti.

Kazdağı Ekofestivali , 2015 yılında ekosistem içerisinde ormanların önemine dikkatleri çekmek üzere, “Orman Gibi Kardeşçesine” sloganı ile gerçekleştirildi ve orman ve ağaçlar her yönüyle konuşuldu.

Geçtiğimiz yıl olağanüstü hal nedeniyle ara verilen Ekofestival bu yıl “Toprak” temasıyla gerçekleştirilecek. Sloganı ise “Hayat Topraktan Doğar.”

Ekofestival, yola suyla başlayıp ağaçla devam etti ve şimdide hayatın topraktan doğduğunu, bağımızın toprağa olduğunu hatırlatacak. 

Kazdağı Ekofest 2017'nin festival programında, içinden toprak geçen söyleşiler, etkinlikler öne çıkıyor. Çeşitli spor etkinlikleri, atölyeler, paneller, söyleşiler, dinletiler ve konserlerin yer alacağı festivalde bu yıl ilk kez doğa koruma mücadelesi konusunda verilen emeği görünür kılmak ve örgütler arasında dayanışmayı arttırmak amacıyla Doğa Koruma Ödülleri verilecek. İki kategoride verilecek olan 2017 Doğa Koruma ödülleri ulusal kategoride Cerattepe'de altın madenciliğine karşı mücadele eden Yeşil Artvin Derneği'ne, Kazdağı ve çevresi için yerel kategoride ise zeytinlikler içinde JES yapılmasına karşı direnen Gülpınar Köylülerine gitti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan’da 24 saat içinde 91 orman yangını kaydedildi

SONRAKİ HABER

CIA’in Suriye’deki kirli savaşının sonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa