14 Ağustos 2017 04:21

Burkina Faso'da Türk lokantasına saldırı: En az 17 ölü

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da bir Türk lokantası ve yakınlarındaki otele saldırıda en az 17 kişi hayatını kaybetti.

Paylaş

Batı Afrika ülkelerinden Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da bir Türk lokantası ve yakınlarındaki bir otele yönelik silahlı saldırıda en az 17 kişi öldü.

Burkina Faso İletişim Bakanı Remi Dandjinou, dün TSİ 23.00 dolayında meydana gelen Aziz İstanbul adlı Türk lokantası ve yakınlarındaki Hotel Splendid'e yapılan saldırıyı "terör saldırısı" diye nitelendirdi. Dandjinou, güvenlik güçlerinin, saldırıyı gerçekleştiren üç cihatçıyı öldürdüğünü açıkladı.

Çeşitli sosyal medya hesaplarından yapılan yayınlarda, ölenler arasında, Türkiiye, ABD, Kanada ve Ukrayna vatandaşlarının da bulunduğu belirtildi. Buna göre, otomatik silahları bulunan saldırganlar, lokantanın bulunduğu sokağa bir kamyonet ile geldikten sonra başlayan ateş sesleri yaklaşık altı saat süresince duyuldu.

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da geçen yıl Ocak ayında el Kaide'nin üstlendiği benzer bir saldırıda 30 kişi hayatını kaybetmişti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'nca, Burkina Faso'da meydana gelen saldırı kınanarak, "Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da dün gece meydana gelen ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Türkiye son yıllarda uluslararası terörün hedefi haline gelen Burkina Faso'ya desteğini ve dayanışmasını sürdürecektir" denildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kurbağa yuva yapmış manda sırtına

SONRAKİ HABER

Ankara'da ineğe çarpan otobüs devrildi: 4 ölü 20 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...