14 Ağustos 2017 00:40

Körfez’de 180 dönümlük alan peşkeş çekildi!

Körfez Belediyesi’nin acele imar değişikliği kararı ile 180 dönüm araziyi Nuh Çimento fabrikasına peşkeş çekmesi tepkiyle karşılandı.

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Körfez Belediyesi’nin Ağustos ayı belediye meclis toplantısında oy çokluğu ile alınan imar değişikliği kararı tepki çekiyor. CHP Meclis Üyesi Fevzi Canbaz’ın sosyal medya üzerinden isyanı ile ortaya çıkan imar değişikliği kararı, Nuh Çimento fabrikasına 180 dönüm alanın sanayi alanı olarak kullanabilmesinin önünü açıyor. İnternet sitesinde; “5 milyon 700 bin ton/yıl” çimento üretimi yaptığını açıklayan Nuh Çimento, bu alanla yeni tesisler kuracak ve kapasitesini daha da arttıracak.

Körfez Belediyesinin aldığı imar değişikliği kararını konuştuğumuz CHP Meclis Üyesi Fevzi Canbaz, imar değişikliğini ve bunun neler getireceğini gazetemize anlattı. İmar değişikliğinin bir anda, yangından mal kaçırırcasına meclise getirildiğini anlatan Canbaz, “Nuh Çimento fabrikasının daha fazla büyümemesi için imar çalışması vardı. Küllük mevkisinin konut imarına açılması gündeme gelmişti İmar Komisyonunda. Ben o dönem İmar Komisyonu üyesiydim, 180 dönüm alanın sanayi alanına çevrilmesi gündemde yoktu. Sonra komisyondan gelen öneriye Mecliste bir baktım, Nuh Çimento’ya 180 dönümlük alan sanayi alanı olarak verilmiş bir anda” dedi. 

‘VER HİBEYİ, AL İMARI!’

Bu alanda nelerin olabileceğine dikkat çeken Canbaz, “Nuh Çimento fabrikası, 180 dönümlük alana istediği sanayi tesisini kurabilir. Bir anda yangından mal kaçırır gibi meclise getirdiler, CHP ve MHP’nin muhalefetine karşı AKP’nin çoğunluğuyla bu onaylandı. Karşılığında ise Nuh Çimento’dan, Hereke’ye yapılacak üniversitenin yarı maliyetini karşılama sözü alınmış. Artık rüşvetin adı hibe oldu, ver hibeyi, al imarı. Hibe aldıklarını Mecliste açık açık söylüyorlar. Bunu daha önce de yaptılar, Kirazlıyalı’da Evyap’a TIR park alanı açıldı, onlardan da hibe aldılar” ifadelerini kullandı.

Meclisten geçen bu karara karşı neler yapacaklarını sorduğumuz Canbaz, “Mahkeme süreci işleteceğiz ama hukuk mu kaldı, kalmadı ki. CHP grubu olarak buna izin vermeyeceğiz ama her şey onların elinde, görüyoruz. Yarın bir gün ‘Sen çok konuşuyorsun, konuşma’ derler. Müthiş bir kirlilik var. Yazık, Hereke’ye, Körfez’e yazık, ayıp bir şey. Mecliste çok bağırdık, karşı çıktık ama bizi dinledikleri yok” şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Kamu emekçileri sadakaya ‘Hayır’ dedi

SONRAKİ HABER

Dersim’de yangın var bakanlıkta kaydı yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...