13 Ağustos 2017 14:06

Dilek Öcalan: CPT, AKP’nin yandaşı haline geldi

Abdullah Öcalan'ın eylülden beri ailesiyle görüştürülmediğini belirten HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, tecride ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan 27 Temmuz 2011’den bu yana avukatlarıyla, 5 Nisan 2015’ten bu yana İmralı Heyeti’yle ve 11 Eylül 2016’dan bu yana ise ailesiyle görüştürülmüyor. Bugüne kadar avukatların Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı 678 görüşme başvurusu “hava muhalefeti”, “koster bozuk”, “koster onarımda” ve “OHAL” gerekçesiyle reddediliyor. Ailenin yaptığı görüşme başvuruları da aynı gerekçelerle reddediliyor. Öcalan ailesinden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, İmralı’daki tecride ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘İMRALI’DAKİ GELİŞMELER KAYGI VERİCİ’

Cezaevlerinde yaşananlara dikkat çekerek, İmralı Adası’ndaki gelişmelerin kaygı verici olduğunun altını çizen Öcalan, “Şu an sağlık koşullarının, güvenlik koşullarının hangi aşamada olduğunu ailesi ve avukatları bilmiyor. Bununla birlikte toplumda yaratılan bu kaygı, ileri süreçlerde bir kaosa dönüşmesi söz konusu. Çünkü, AKP’nin İmralı Adası’nda tecridi başlatmasıyla, Kürdistan’da yaşanan savaş ve Kürdistan’da uygulanan yıkım artarak bugüne kadar devam etti. Çatışmasızlık döneminde Türkiye’de hiçbir ile bir cenaze gitmiyordu. Nasıl oldu ki bu görüşmeler 7 Haziran öncesi kesildi ve sonrasında tırmandırılan bu şiddet, Türkiye’nin nereye doğru gittiğini ve ne yaşadığını birebir teyit ettirdi. Bu sadece bizim Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü neden esas aldığımızın bir kanıtıdır. Sayın Öcalan müzakereleri yürüttüğü sürece bütün toplum Sayın Öcalan’ın belirtmiş olduğu önerileri sahiplendi. Sonuna kadar arkasında durdu” diye konuştu.

‘CPT RAPORUNU NEDEN AÇIKLAMIYOR?​’

Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT’), İmralı Adası’nda yaptığı görüşmelere ilişkin hazırladığı raporu kamuoyuna açıklamamasını, kendi yasalarına aykırı davranmak olarak değerlendiren Öcalan, “CPT, AKP’nin yandaşı olmuştur. Bugün Türkiye’ye gelip, İmralı Adası’na gidip birebir Kürt Halk Önderi’ni görmeden sadece müdürlerinden rapor alarak hazırlayan bir kurum sadece AKP’nin yandaşıdır. Neden açıklanmıyor? Korkuyorlar mı, bunu bilmek gerekiyor. Toplum bunu merak ediyor. Böyle bir hakkı vardır. Eğer o kurum varsa bu toplum sayesinde vardır. Uluslararası bütün toplumları eşit düzeyde yaklaşıma mecbur bırakan bir durumda olması gerekiyor. Ve bugün görüyoruz ki hiçbir adım atılmıyor, herkes sağır ve dilsizi oynuyor. Hiç kimse duymuyor, görmüyor” diyerek, tepki gösterdi. (Van/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Kılıçdaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşırmayın

SONRAKİ HABER

Atanmayan öğretmen adayı intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...