13 Ağustos 2017 13:43

EMEP: Fındıkta yaşanan sıkıntının sorumlusu hükümettir

EMEP Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, fındık üreticilerinin fiyat belirsizliği nedeniyle yaşadığı sorunların nedeninin hükümet olduğunu belirtti.

Paylaş

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, fındık üreticilerinin fiyat belirsizliğinin devam etmesinden şikayetçi olduğunu söyledi. Poyraz, “Üretici bahçede ürününü harmana getirmek için emek harcıyor ama hükümetin vurdumduymazlığı devam ediyor. Şu an fındık üreticilerinin yaşadığı sıkıntının tek sorumlusu hükümettir” dedi.

HÜKÜMET ÜRETİCİYİ TEKELLERE TESLİM ETTİ

Poyraz, Hükümetin üreticileri önemsemediğini belirterek, “Şu açık ki, hükümet üreticileri Ferrero başta olmak üzere yerli ve yabancı tarım tekellerine teslim etti. Hükümet bizleri şaşırtsın bir KHK ile de fındık üreticilerinin lehine bir karar çıkarsın. Hükümet fındık üreticilerini düşündüğünü iddia ediyorsa bunu yapar. Bir KHK ile en az 15 TL taban fiyat açıklar, bunun altında fındık alımını yasaklar. Zor değil. İşçilerinin grevini KHK ile yasaklamak ne kadar kolaysa, fındık üreticilerinin ürünlerini değerinde satabilmesini sağlamak da o kar kolay. Ama yapmaz, çünkü Hükümet işçiden, üretici köylüden yana değil; tekellerin, sermaye örgütlerinin çıkarlarını korumayı kendine görev etmiş” dedi.

‘ÜRETİCİ ÇIKARI İÇİN MÜCADELE ETMELİ’

Hükümetin, üreticilerin emeğini, ürününü serbest pazar adı altında tarım tekellerine terk ettiğini ifade eden Poyraz, “Ya muhalefet ne yapıyor? Üreticileri mağdur eden politikaların nedeni olan yasaların iptali için Meclise bir teklif sunuldu mu? Her yıl aynı sorunları konuşup duruyoruz. Sorunların çözümün bir adımı da yasal değişikliklerin yapılmasıdır” dedi.

Üreticilerin de kendi çıkarları için birlik ve dayanışma içinde olmaları gerektiğini dile getiren Poyraz, “Asıl çözüm üreticilerin örgütlü gücünün ortaya çıkmasıyla olacaktır.  Emek Partisi, bunun sağlanması için tüm olanaklarını seferber etmeyi sürdürecektir” diye konuştu. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP ve CHP’li vekiller: Adalet için bir arada olunmalı

SONRAKİ HABER

TRT’de pay da arttı, rant da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...