13 Ağustos 2017 13:33

HDP ve CHP’li vekiller: Adalet için bir arada olunmalı

HDP'li vekiller Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne katılım çağrısı yaptı. CHP'li vekiller Murat Bakan ve Atilla Sertel nöbete destek vereceklerini belirtti.

Paylaş

HDP İzmir milletvekilleri, hazırlıkları devam eden Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne katılım çağrısında bulundu. CHP İzmir milletvekilleri Murat Bakan ve Atilla Sertel ise, adalet ve barış için nöbete destek vereceklerini belirtti.

NÖBET SIRASI İZMİR’DE

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), “Durmayalım, Dur Diyelim, Faşizmi Durduralım” sloganıyla başlatmış olduğu Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin son durağı İzmir olacak. HDP ve CHP İzmir milletvekilleri, 15 Ağustos’ta Gündoğdu Meydanı’nda başlatılacak nöbete katılım çağrısında bulundu.HDP İzmir Milletvekilli Ertuğrul Kürkçü, Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin İzmir’de tamamlanacağını vurgulayarak, demokratik kamuoyunun çoktandır mücadele ortaklığının görünür hale gelmesi için fırsat aradığını ve nöbet ile bu fırsatı bulduklarını söyledi.

‘SİVİL İTAATSİZLİĞİN İLK DAMLASI OLACAK’

Kürkçü, “. Vicdan ve Adalet Nöbeti, CHP’nin Adalet yürüyüşünün kaldığı yerden hareketi ileri taşıyor. Sadece soyut olarak adalet talebini değil, somut adaletsizliklerin ortadan kaldırılmasını hedef alan bir kampanya ortaya koyuyor.

Önümüzdeki dönemde yaygın, yoğun katılımlı bir sivil itaatsizlik dalgasının ilk damlasının bu nöbetler olacağını düşünüyorum  O yüzden İzmir nöbetini gerçekleştirmekte hem kararlı hem heyecanlıyız” dedi.

‘CHP’Lİ VEKİLLER DE NÖBETTE OLACAK’

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, özellikle insan hakları anlamında işkencenin yoğun olduğu bir ülkede yeni bir devlet düzeni ile karşı karşıya olduklarını kaydetti. Daha önce CHP’nin ortaya koyduğu adalet nöbetinin önemli olduğunu vurgulayan Doğan, şöyle dedi:

“Bu süreçte vicdanlara sesleniyoruz. CHP’lisi, sosyalisti, Kürdi, Alevisi diye bir şey yok. Toplumun en temel sorunları hak, hukuk, adalet ve demokrasi meselesidir. Demokrasi herkese lazım olur.”

CHP’Lİ BAKAN: NÖBET DESTEKLENMELİ

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da, Adalet Yürüyüşü’nde farklı siyasi düşünce ve gelenekten gelen insanların ortak talep için yürüdüğünü anımsatarak, “Referandumda da yine toplumun farklı siyasal çizgideki, farklı etnik ve inançsal kimliklerindeki bireyleri, ortak değerler için insan hakları, demokrasi, adalet, temel hak ve hürriyetler etrafında birleşebildi. Bu bakımdan HDP’nin toplumun tüm kesimlerini kapsayacak Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni tüm bu süreçten ayrı değerlendirmiyorum” dedi.

‘ADALET TALEBİ BİRLİKTE YÜKSELTİLMELİ’

Türkiye’de adalet ve barış içinde bir arada yaşamanın, demokratik siyaset ve barışçıl eylemleri desteklemekle mümkün olabileceğine inandığını kaydeden Bakan, şöyle devam etti: “Siyasi düşüncelerimiz, yaşam biçimlerimiz, değerlerimiz farklı da olsa adalet ve barış için Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde olacağım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her vatandaşı Türkiye’de yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü ve insan hak ve hürriyetleri çerçevesinde ‘adalet’ talebini yükseltmeli. Bu talep toplumun her kesimi tarafından yükseltilmesi gereken bir taleptir. Adalet ihtiyacı ve talebi yalnızca CHP ve HDP’nin değil, tüm toplumun ihtiyacıdır. Sadece CHP ve HDP değil; ‘adalet’ talebini dillendiren, ‘adalet’ için bir adım atan hangi parti olursa olsun ‘adalet’ talebini birlikte yükseltmeli.”

YARGI BAĞIMSIZ OLMALI

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise, yapılan kamuoyu araştırmalarında sorulan “Türkiye’de adaletin olduğuna inanıyor musunuz?​” sorusuna yüzde 85 oranında olumsuz yanıt verildiğini söyledi. Bu anlamda adalet için mücadele edenlere olumlu baktığını kaydeden Sertel, “Çünkü Türkiye’de adaleti siyaset belirlememeli. Adalet bağımsız olmalı, hukuk, yargı bağımsız olmalı. Kanun kitaplarında yazan kuralları uygulayan kanun adamları olmalı” diye konuştu. (İzmir/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Milli Eğitim’in 29 Aralık sürgününü mahkeme durdurdu

SONRAKİ HABER

EMEP: Fındıkta yaşanan sıkıntının sorumlusu hükümettir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...