13 Ağustos 2017 10:50

'Hayır' afişine 'Kovuşturmaya gerek yok' kararı

İzmir'de okula 'Hayır' afişi asan Eğitim Sen'liler için okul müdürünün yaptığı suç duyurusu incelendi: Kovuşturmaya gerek yok.

Paylaş

İzmir'de bir okula 'Hayır' afişi asan Eğitim Sen'liler için okul müdürü tarafından yapılan suç duyurusunu inceleyen savcı kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi.

Şaibeli bir şekilde sonuçlanan referandum sürecinde devletin bütün olanakları 'Evet' çalışmaları için kullanılırken, idari kurumlarda yapılan 'hayır' çağrıları ise engellenmeye çalışılmıştı. Bu olaylardan biri de İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşanmıştı.

20 Mart tarihinde, 7 Eylül Anadolu Lisesi'ndeki Eğitim Sen üyeleri kendilerine ait sendika panosuna KESK'in 'Hayır' çağrılı afişlerini asmış, asılan afişler ise aynı gün okul yönetimi tarafından kaldırılmıştı. Ertesi gün tekrardan afişleri asan Eğitim Sen üyeleri afişlerin bir kez daha indirilmesine engel oldu. Sendikal faaliyete engel olmak isteyen okul müdürü, sivil polisleri okula çağırarak tutanak tutturdu ve ilçe seçim kuruluna 'seçim yasaklarının ihlal edildiği' ve 'memurların siyasi propaganda yapma yasağını' ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.

SAVCI: SEÇİM YASAĞI İHLAL EDİLMEDİ

Başlatılan adli soruşturma süreci geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Cumhuriyet Savcısı İsa Sözer, Eğitim Sen üyeleri hakkında kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi.  Okul müdürünün talebi üzerine Eğitim Sen üyelerinin afişleri indirmemesinin 'Görevi Yaptırmamak İçin Direnme' suçunu oluşturmadığını belirten Savcı Sözer kararında şu ifadelere yer verdi "Her ne kadar şüpheliler hakkında 298 Sayılı kanuna muhalefet ettikleri, seçim yasaklarını çiğnedikleri hususunda isnatta bulunuşmuş ise de Yüksek Seçim Kurulu'nun 109 Sayılı Genelgesi'nde 21.03.2017 tarihi itibariyle seçim yasaklarının başlamadığı şüphelilerin kamu görevlisi oldukları halde belirtilen siyasi eylemde bulunma isnadının ise ancak disiplin suçu kapsamında kalan bir iddia olabileceğine karar verildi". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TESK: 10 yılda köy nüfusu 14.6 milyon azaldı

SONRAKİ HABER

Gökçek üzülecek: Mimarlar Odası'nın dava açma ehliyeti var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...