13 Ağustos 2017 09:47

Oyuncu Kuzey Vargın yaşamını yitirdi

Oyuncu Kuzey Vargın, yüksek tansiyona bağlı rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Paylaş

77 yaşındaki oyuncu Kuzey Vargın, yüksek tansiyona bağlı yaşadığı rahatsızlık nedeniyle kaldırıldığı Marmaris Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Kuzey Vargın’ın damadı Barış Yamak “Bu sabah itibariyle vefat etti. Cenazesi Marmaris’ten İstanbul’a getirilecek. Perşembe günü Levent Camii’nde kılınacak cenaze namazıyla kendisini uğurlayacağız ama henüz öğle mi ikindi mi belli değil” diye konuştu.

KUZEY VARGIN KİMDİR?

15 Haziran 1940'ta İstanbul'da doğdu. Yeşilçam’da 1960’lı yıllarda jön olarak başladığı kariyerini ilerleyen dönemde ağırlıklı olarak kötü adamların oluşturduğu karakter rolleri ile sürdürmüştür. Kariyerinin ilk döneminde 1965 yapımı Yasak Sokaklar, Çılgın Gençlik, Ağlayan Kadın gibi filmlerde rol almıştır.

Televizyonda sık gösterilen eserlerden Bir Dağ Masalı filminde Lale’yi aldatan nişanlısı Ekrem, Seni Sevmek Kaderim filminde entrikacı Bülent vs. rollerini oynamıştır. Kartal Tibet’den sonra Karaoğlan’ı canlandırmıştır. Son olarak Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde “Âdil Eşrefoğlu” karakteri ile İhtiyarlar Heyeti Başkanı rolünü oynadı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tarsus Cezaevindeki Ayşe ve Çınar bebeğe ek gıda verilmiyor

SONRAKİ HABER

Madende önlem almayanlar doğrudan kusurlu bulunmadı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...