13 Ağustos 2017 09:31

Tarsus Cezaevindeki Ayşe ve Çınar bebeğe ek gıda verilmiyor

Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevinde Şemal Tutak ve Medine Yiğit'in bebeklerinin beslenmesi için gerekli olan ek gıdalar verilmiyor.

Paylaş

Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevindeki ihlallere bir yenisi daha eklendi. Cezaevinde bebekleriyle birlikte kalan Şemal Tutak ve Medine Yiğit, bebeklerinin beslenmesi için gerekli olan ek gıdaların verilmediğini söyledi. Tutak ve Yiğit, yaşanan hak ihlallerini aileleriyle yaptıkları haftalık telefon görüşmesinde aktardı.

Şemal Tutak bir yaşındaki kızı Ayşe, Medine Yiğit ise 2 yaşındaki oğlu Çınar’la birlikte cezaevinde kalıyor. Şemal Tutak’la telefonda görüşen anne Ayten Arıkboğa, kızı ve torununun ağır baskı altında olduğunu söyledi. Kızının kendisine Ayşe ve Çınar için gerekli olan mama, meyve püresi, bebe bisküvisi gibi gıdaların cezaevi yönetimi tarafından verilmediğini aktardığını belirten Arıkboğa, “Cezaevi çok nemli olduğu için bebeklerin vücudunda yaralar çıkmış. Çocuklar uyuyamıyor. Anneler çocuklarının sağlığından endişe duyuyor” dedi.

Kızı ve torununun durumundan endişe duyduğunu ifade eden Ayten Arıkboğa, “Kızım Elazığ’daki kötü uygulamalara karşı geldiği için disiplin cezası aldı. 15 gündür Tarsus’a sevk edilmesine rağmen aldığı disiplin cezalarından kaynaklı görüşe gidemiyoruz, mektup gönderemiyoruz. Sadece haftalık 10 dakika telefon görüşmesi yapabiliyoruz. Bu haksızlıktır. Cezaevindeki kötü uygulamaların son bulmasını istiyorum. Bebekleriyle kalan anneler derhal serbest bırakılmalıdır” diye konuştu. (Diyarbakır/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Bandırma çöplüğünde yine yangın çıktı

SONRAKİ HABER

Oyuncu Kuzey Vargın yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...