13 Ağustos 2017 08:34

Haluk Levent'ten kadına şiddete tepki

Muğla'nın Datça ilçesinde engelliler yararına sahne alan Haluk Levent, toplumsal barış ve huzur çağrısı yaptı, kadına şiddete tepki gösterdi.

Paylaş

Muğla'nın Datça ilçesinde engelliler yararına düzenlenen konserde sahne alan Haluk Levent, Trabzon'daki PKK saldırısında yaşamını yitiren 15 yaşındaki Eren Bülbül'ü anarken kadına şiddete tepki gösterdi.

Datça Açık Hava Tiyatrosu'nda, 2 bin kişilik coşkulu bir kalabalığın izlediği konserde ünlü sanatçı Eren Bülbül'ün anısına, Nâzım Hikmet'in dizelerinden oluşan bir türküyü seslendiren Haluk Levent,  toplumun barışa ve huzura ihtiyacı olduğunu ifade etti. Haluk Levent, "Şahsi olayları genelleştirmeyelim. Farklı fikirler, kimilerinin hoşuna gitmeyebilir ama saygı duyulması gerekir. Katılmayan olabilir ancak birbirimize saygılı olmak durumundayız" dedi.

'ADAM 700 YIL ÖNCE BUNU SÖYLEMİŞ'

Levent, 'Haydar Haydar' isimli parçasını seslendirirken kadınların giyim kuşamına karışılmasını eleştirdi. 700 yıl önce bir ozanın yazdığı dizelerle, insanların günahına sevabına karışılmaması gerektiğinin altını çizdiğini hatırlatan sanatçı, "'İstersem içerim günah benim, istersem namaz kılarım sevap benim kime ne' demiş ozan. Biz hala ülkemizde kızlarımız şort giydikleri için onlara dayak atan ya da dayak atmayı hak gören insanlık dışı varlıklarla uğraşmaya çalışıyoruz. Adam 700 sene önce bu türküyü söylemiş. 20 sene değil, 700 sene önce haykırmış, 'Ben melanet hırkasını kendim giydim eğnime. Ar-u namus şişesini taşa çaldım kime ne" diye konuştu. Haluk Levent'in bu sözleri amfitiyatroyu dolduran binlerce kişi tarafından coşkuyla alkışlandı.

Konserin sonunda, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Haluk Levent'e günün anısına bir teşekkür plaketi verdi. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da vicdan ve adalet nöbeti yasağına tepki

SONRAKİ HABER

Soli Pompeiopolis’te binlerce yıllık heykeller bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa