13 Ağustos 2017 06:57

Komünistlerden Çar 2. Nikolay heykeline tepki

Rusya'nın Novosibirsk kentindeki bir katedrale son Çar 2. Nikolay'ın heykelinin dikilmesi komünistlerin tepkisini çekti.

Paylaş

Rusya’nın Novosibirsk kentine son Çar 2. Nikolay’ın heykelinin dikilmesi komünistlerin tepkisini çekti.

Komünistlerin daha önce kente Devrimci Lider Josef Stalin’in heykelinin dikilmesi talebi reddedilmişti. Temmuz ortasında ise Aziz Aleksandr Nevsky Katedraline 2. Nikolay ve oğlu Aleksey’in bronz heykelleri yapıldı.

Bunun üzerine heykelin kaldırılması için belediye ve savcılığa başvuruda bulunuldu. Başvuruda heykelin dikildği yerin koruma altındaki bir kültürel alan olduğu vurgulandı.

Heykelin dikilmesinden 2 hafta sonra 32 yaşındaki bir kent sakini, baltayla eseri tahrip etmişti.

Çar 2. Nikolay, 1917'de Şubat Devrimi'nin sonunda tahttan çekilmişti. İktidarı boyunca kanlı katliamların emrini veren son çar, 1918'de idam edimişti.

STALİN'İN POPÜLARİTESİ ARTIYOR

Russia Today, son kamuoyu araştırmalarına göre Stalin’in Rusya’daki popülaritesinin 1990’dan bu yana üç katına çıktığını belirtti. Mart ayındaki bir araştırmada katılımcıların yüzde 54’ünün Stalin’e pozitif, yüzde 17’sinin negatif yaklaştığı ortaya çıkmıştı.

Romanov hanedanının çarlığa gelişinin 400. yılı sebebiyle 2013’te yapılan bir ankete göre ise Rus halkının yüzde 28’i bir çarın altında yönetilmeye razı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yargıç Garzon: Hamza Yalçın serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

Tacize uğrayan iki kadına polis şiddeti Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa