13 Ağustos 2017 05:04

'Nuriye ve Semih yaşasın' diyen taraftar tutuklandı

Beşiktaş ile Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa maçında 'Nuriye Semih yaşasın' pankartı açan Volkan Çalışkan tutuklandı.

Paylaş

Beşiktaş ile Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa maçında "Nuriye Semih yaşasın" pankartı açan Volkan Çalışkan tutuklandı. Maç öncesi bıçaklarıyla poz veren, sahaya bıçak atan Konyasporlu taraftarlar ise halen serbest.

Beşiktaş taraftar grubu Beleştepe, konuya dair Facebook sayfasında yaptığı paylaşımda "Konyaspor maçında #NuriyeSemihYaşasın dedikleri için haklarında yakalama kararı çıkartılan 17 arkadaşımızdan biri Volkan Çalışkan bugün gözaltına alınmış ve tutuklanarak Sincan cezaevine gönderilmiştir. Vicdan yargılanamaz, insanlar ölmesin demek suç olamaz, hepimiz tek yüreğiz ve haykırıyoruz "kimse ölmesin, yaşasın hayat"
Dostlar lütfen bu süreçte yanımızda olun, birlikte ses verelim bu hukuksuzluğa..." dedi.

KONYASPOR, 'TAHRİK OLDUK' DEMİŞTİ

Beleştepe taraftar grubu, OHAL KHK'si ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek için 158 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için "Nuriye Semih yaşasın" pankartı açmıştı. "Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa" pankartının stada sokulmasının engellendiği maçta Beleştepe, "Nuriye-Semih yaşasın" pankartını 3 ayrı bez halinde stada sokabilmişti. Konyaspor, olaylardan 2 gün sonra yaptığı açıklamada taraftarının bu ufak pankartı tespit ederek tahrik olduğunu bu yüzden "PKK dışarı" sloganı attığını iddia etmişti.

Bunun üzerine Samsun Başsavcılığı tutuklu eğitim emekçilerinin "DHKP-C militanı" olduğunu iddia ederek  “Tribünlerde yasa dışı DHKP-C silahlı terör örgütü ve bu örgüt militanlarının pankartını açtıkları tespit edilen 17 kişi hakkında ‘terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmıştır" açıklaması yapmıştı.

  • Evrensel, 8 Ağustos tarihli manşetinde 'Pankart yasak bıçak serbest' demişti

BIÇAKLI SALDIRGAN HALEN SERBEST

Süper Kupa'da sahaya 'Kelebek' olarak nitelendirilen bıçak attığı belirlenen T.P. gözaltına alınmış, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Daha önceden poliste suç kaydının bulunmadığı belirtilen T.P. hakkında, "Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair" kanun uyarınca işlem yapıldığı belirtilmişti.

Açıklamada, olaylara karışan diğer şüphelilerin kimlik tespiti ile müteakip soruşturma işlemlerinin devam ettiği ve gelişmeler hakkında bilgi verileceği kaydedildi. Ancak bıçak atan şahıstan henüz haber yok. Bunun da ötesinde Konyaspor’un maç öncesi bıçaklarla poz veren taraftarları da elini kollunu sallayarak gezmeye devam ediyor. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tláloc yağmur tanrısı

SONRAKİ HABER

Nükleer sığınağı esrar üretim merkezine dönüştürdüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...