13 Ağustos 2017 02:41

Miraz bebek hastaneye kaldırıldı

Annesiyle birlikte Gebze Kadın Cezaevi’nde tutulan 1 yaşındaki Miraz bebek hastaneye kaldırıldı. Annesi ise bebeğiyle birlikte hastaneye götürülmedi.

Paylaş

Annesi Gülistan Diken Akbaba ile birlikte Gebze Kadın Cezaevi’nde tutulan 1 yaşındaki Miraz bebek rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Cumhuriyet’ten Kayhan Ayhan’ın haberine göre, baba Cengiz Zaza Akbaba, Miraz bebeğin önceki gece ateşi yükseldiği için cezaevi idaresi tarafından Gebze Devlet Hastanesi aciline kaldırıldığını belirterek, “Ateşi varmış. Çocuğa ılık suyla duş aldırmaya çalışıyorlar ama yeterli değil. Ateşi düşmeyince bana haber verdiler. Ben de Gebze Yüzyıl Hastanesi’ne kaldırdım. Serum verdiler, tahlil yapıldı. Serumdan sonra ateşi düştü ama takip etmemiz gerekiyor” dedi.

Cezaevinin çok sıcak olduğunu kaydeden baba Akbaba, “Büyüklerin bile dayanması zor. Beton her taraf. 12 kişilik koğuşta Miraz’la birlikte 16 kişi kalıyor. Miraz’ın annesinin yanında olması gerekiyor. Süt emiyor, annesini arıyor. İyi olunca annesine götüreceğim” diye konuştu.

Akbaba, Miraz’ın hastanede müşahede altında tutulduğunu aktarırken, anne Gülistan Diken Akbaba ise bebeğiyle birlikte hastaneye götürülmeyerek cezaevinde tutuldu.

Miraz bebek daha önce de cezaevindeki kötü koşullar nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Cumhuriyet

ÖNCEKİ HABER

Hindistan’daki bir hastanede 5 günde 60 çocuk öldü

SONRAKİ HABER

Tláloc yağmur tanrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...