13 Ağustos 2017 02:31

Hindistan’daki bir hastanede 5 günde 60 çocuk öldü

Hindistan’daki bir devlet hastanesinde 5 günde 60 çocuk öldü. Hastanenin ödenmeyen faturalar nedeniyle oksijen desteğini kestiği iddia ediliyor.

Paylaş

Hindistan’ın kuzeyindeki bir devlet hastanesinde 5 gün içinde en az 60 çocuğun öldüğü açıklandı. Uttar Pradeş bölgesinde gerçekleşen ölümlerin ardından yetkililer oksijen desteğinde sorun olduğunu kabul etse de ölümlerin bu yüzden gerçekleşmediğini belirtti.

Hayatını kaybeden çocukların çoğu yenidoğan ve beyin iltihabı ünitesindeki bebeklerler.

Gorakhpur ilçesinde yer alan Baba Raghav Das hastanesinde yaşanan ölümler son 5 günde art arda gerçekleşti. İlçedeki yetkililerden Anil Kumar, bu bebeklerin zaten kritik durumda olduğunu ve bu yüzden ölümlerin doğal nedenlerle de gerçeklemiş olabileceğini belirtti.

Ölümlerin 30’unun, 10 ve 11 Ağustos’ta gerçekleştiği açıklandı.

Hindistan’ın en yoksul bölgelerinden birinde yaşanan bu ölümlerin ardından hastaneye yeni oksijen tüpleri alınacağı açıklandı. Bölgede beyin iltihabı gibi nedenlerden her yıl yüzlerce çocuk yaşamını yitiriyor.

Uttar Pradeş Sağlık Bakanı Sidharth Nath Singh de ölümlerde sıra dışı bir şey olmadığını, son üç yıldır Ağustos aylarında hastanede her gün ortalama 19-22 arası kişinin öldüğünü açıkladı. Fakat bu sayının sadece çocuklardan oluşup oluşmadığı belirsiz.

Ölümler Hindistan genelinde tepki çekti. BBC’nin Yeni Delhi’deki muhabiri Sanjoy Majumder, bazı vatandaşların yaşananları katliam olarak nitelendirdiğini aktardı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi de olayın soruşturulduğunu açıkladı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak: BBC Türkçe

ÖNCEKİ HABER

Usain Bolt kariyerinin son yarışında sakatlandı

SONRAKİ HABER

Miraz bebek hastaneye kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...